Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hrebenciuc: Basescu a incalcat Constitutia

Duminica, 24 Martie 2013, ora 18:40
2507 citiri
Hrebenciuc: Basescu a incalcat Constitutia

Prin mesajul postat pe pagina sa de Facebook referitor la abandonarea PDL si la dorinta de a construi o noua formula politica de dreapta, presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia, a declarat, duminica, deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

"Implicarea presedintelui este evidenta, o abatere fixata prin imagine si cuvinte, deci de necontestat", a afirmat Viorel Hrebenciuc, pentru Agerpres, aratand ca presedintele "nu a tinut seama de echilibrul pe care trebuie sa il aiba in demersul politic, asa cum prevede Constitutia tarii".

Social-democratul a atras, insa, atentia asupra a "doua dificultatii de moment", pentru a vorbi de "declansarea rapida" a unui proces de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Nu trebuie reintrat in cercul vicios care produce deservicii, asa cum s-au desfasurat faptele anul trecut, fiind necesara, mai intai, o constatare a modului cum este privita in institutiile europene, de catre guvernele tarilor din UE si SUA o noua asemenea abordare. De asemenea, trebuie avut in vedere ca nici nu este gata o noua legislatie privind cvorumul la referendum, care sa confere aprobarea acestuia cu 50 plus unu la suta din voturile celor ce au trecut pe la urne", a aratat Viorel Hrebenciuc.

De asemenea, a spus el, "inainte de a se porni o actiune de suspendare trebuie evaluat cat de grava a fost in conceptia europeana, dar si a opozitiei din Romania, recenta abordare folosita pe Internet de presedinte, la aflarea vestii privind rezultatul alegerilor din PDL".

"In actuala conjunctura de criza trebuie sa tinem seama, mai atent, de orice consecinta a unei decizii, inainte a declansa o procedura de suspendare. Asa este eficient, util", a subliniat Hrebenciuc.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, care a calificat duminica drept inacceptabil comportamentul presedintelui Traian Basescu legat de alegerile interne din PDL, a afirmat ca s-ar putea lua in discutie o noua suspendare a sefului statului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Hrebenciuc Basescu PDL, #Hrebenciuc suspendare Basescu , #PSD