Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viorel Catarama > candidat prezidentiale
A   A   A

Viorel Catarama sustine ca nu are dosar la CNSAS si ca documentele sunt false

Viorel Catarama sustine ca nu are dosar la CNSAS si ca documentele sunt false
Foto: Facebook Viorel Catarama
Candidatul la alegerile prezidentiale Viorel Catarama sustine ca nu are niciun dosar la CNSAS, iar documentele prezentate in adeverinta facuta publica in cursul zilei de joi "sunt false", nefiind semnate de el.

Catarama anunta ca va cere o expertiza grafologica si va contesta preambulul Adeverintei. "S-a pus in miscare masinaria stirilor false, cladite pe incalcari grave ale legii", sustine Catarama.

Viorel Catarama a transmis, vineri, un comunicat de presa in care afirma ca a fost la CNSAS pentru a consulta documentele care au stat la baza emiterii adeverintei pe numele sau.

"Nu am niciun dosar la CNSAS. Nu exista niciun eventual angajament de informator/colaborator. Datele din Adeverinta sunt luate din dosarul unui tert, cetateanul olandez HVR", sustine Viorel Catarama.
Canidatul la alegerile prezidentiale afirma ca "documentele prezentate sub semnaturile > sau > sunt false", nefiind semnate de el.

"Actele false au fost introduse in dosar, inainte ca acesta sa ajunga la CNSAS, institutia punandu-mi la dispozitie toate actele solicitate, atitudinea angajatilor fiind extrem de profesionista. Voi contesta preambulul Adeverintei si voi cere expertiza grafologica. Voi intreprinde toate demersurile pentru ca persoanele/institutiile implicate sa fie aduse in fata justitiei", a mai transmis Viorel Catarama.

Acesta a precizat, de asemenea, ca va solicita stenograma sedintei Colegiului CNSAS si va informa opinia publica despre o eventuala incalcare a legii sau a regulamentelor.
"In concluzie, in Romania s-a pus in miscare masinaria stirilor false, cladite pe incalcari grave ale legii, dupa modelul SUA. Promotorii Statului Natiune trebuie impiedicati prin orice mijloace sa creasca si sa-si consolideze pozitia pe scena publica", mai arata Catarama in comunicat.

Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a anuntat, joi, ca a finalizat verificare candidatilor la alegerile prezidentiale, fiind emise adeverinte pentru toti cei care au fost cercetati.

In ceea ce-l priveste pe Viorel Catarama, CNSAS retine ca apare in documente ca informator al Securitatii, dar nu avut calitatea de colaborator.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 08 Noiembrie 2019, ora 18:51

 Articol citit de 1219 ori

Citeste si: