CNSAS: Viorel Catarama a fost sursa a Securitatii. Semna cu "Viorel", "W" si "Voicu" UPDATE Catarama acuza "un atac pe stiri false"

Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 21:53
9648 citiri
CNSAS: Viorel Catarama a fost sursa a Securitatii. Semna cu "Viorel", "W" si "Voicu" UPDATE Catarama acuza "un atac pe stiri false"
Foto: Facebook/ Viorel Catarama

Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) a informat, joi, ca Viorel Catarama, care candideaza pentru alegerile prezidentiale, a fost sursa Securitatii.

CNSAS a transmis ca Viorel Catarama "nu a fost agent sau colaborator al Securitatii ca politie politica adoptata pe baza adreselor fostilor detinatori de arhiva conform carora aceasta figura 'necunoscut' in evidente".

Insa, informeaza CNSAS, "in dosarul I542786 (cota CNSAS) titlular VRHP s-au identificat documente in care i-a fost atribuit de catre ofiterii de Securitate numele conspirativ 'Viorel', cat si documente olografe, semnate de care domnul Catarama Viorel atat cu numele real, cat si cu numele conspirative 'W' si 'Voicu'".

Institutia a adaugat ca Directia de Specialitate a identificat in dosarul mentionat mai multe informatii transmise Securitatii de catre Viorel Catarama.

"Subsemnatul Catarama Viorel, economist la Serviciul 430, referitor la derularea contractului extern cu firma Belco - Belgia, va aduc la cunostinta urmatoarele: de la preluarea de catre mine a acestei firme (aprilie 1985), am observat ca patronul firmei, domnul HVR, detine - privitor la mobila executata si livrata de CPL Oradea - informatii pe care Tehnoforest nu le detine. Intrucat firma foloseste aceste informatii fara stirea noastra, sub semnatura tov. Dir. s-a expediat la CPL un telex (nr.34830/21.05.1985) pe care il anexez la prezenta nota", este una dintre informatiile transmise de Catarama.

Citeste AICI intreg documentul transmis de CNSAS

Ce spune Viorel Catarama

Viorel Catarama a declarat, joi pentru MEDIAFAX, ca va cere vineri la CNSAS documentele originale despre care vorbesc atunci cand spun ca a fost informator al Securitatii. Prezidentiabilul Dreptei Liberale a precizat ca este "un atac pe stiri false", ceea ce inseamna ca a devenit "periculos".

"Vreau sa ma duc la CNSAS maine (vineri - n.r.) si sa le cer originalele acelor hartii de care vorbesc ei, pentru ca am aparut cu trei nume conspirative, ceea ce nu s-a mai intamplat cu niciunul care ar fi colaborat cu Securitatea. Mi se pare absolut curios sa existe trei nume conspirative pentru mine si vreau sa le cer. Duminica sunt alegeri. Ei au lansat asta cu trei zile ianinte de alegeri, ca nu am fost colaborator, dar ca am fost o persoana care urma sa fie recrutata. Ca sa fiu informator trebuia sa fi semnat un angajament. Le cer documentele in baza carora s-a luat decizia. Documente care nu exista", a afirmat Viorel Catarama, pentru MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca adeverinta CNSAS in cazul sau este un semn ca a devenit un candidat la alegerile prezidentiale care conteaza.

"Eu cred ca este un atac pe stiri false pentru ca am devenit periculos inaintea alegerilor. Asta ma bucura. (...) Inseamna ca incep sa contez, inseamna ca se tem de mine, inseamna ca programul Dreptei Liberale, bazat pe stat natiune e din ce in ce mai acceptat si o sa vedem duminica ce rezultat va fi", a conchis Catarama.

A.G.

Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#Viorel Catarama Securitate CNSAS, #Viorel Catarama sursa Securitate , #stiri Viorel Catarama
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Catarama, alt mic turnator :))) Chiar candideaza la presedintia
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1