Virusul puterii - pupincurismul. Cazul doamnei Violeta Alexandru

Autor: Valeriu Nicolae - antreprenor civic
Luni, 20 Iulie 2020, ora 13:25
38291 citiri

Violeta Alexandru este unul dintre putinii liberali in care mi-am pus ceva sperante. Postarile pe care le are pe Facebook in ultimele trei zile ar fi in mod normal hilare. Asta daca problema pupincurismului desantat nu ar fi atat de grava in PNL.

Ieri, doamna ministru ne povesteste "pe scurt, in curtea Spitalului Elias din Bucurestiul la care tin enorm...".

Este clar ca doamna sufera grav in ultima vreme de simtaminte enorme si de-a dreptul carageliene. Sper ca boala sa fie tratabila.

[Orban] mi-a spus: vreau ca fiecare efort sa fie respectat si imediat mobilizat pentru tratarea oamenilor...

Dumnezeu a vorbit prin Orban. Plantili s-au emotionat, stelili au plans, iar soarili a rasarit din cauza platitudinii zise de Orban.

"Mergem sa vedem spatiul", a spus Premierul, am spus eu, cred ca am spus amandoi cam in acelasi timp. Nu mai conteaza. "Mergem pentru ca trebuie sa devina imediat functional pentru a trata oamenii in Bucuresti" - PM.

Lumea s-a contopit. Nu s-a mai stiut cine a vorbit si cine a gandit. Sigur s-a gandit si s-a vorbit. Nu conteaza cine, Dumnezeu e mare. Cum vorbitul si ganditul nu sunt indeajuns pentru a face spitalul functional au decis, iata, sa apeleze la nucleara. Au MERS acolo. Habar nu am de ce doamna ministra a scris la sfarsit - PM. Singura chestie logica dupa cum il stim pe Orban e ca a uitat o litera din ceea ce a zis, apoteotic, premierul.

Acesta este Premierul Ludovic Orban. Ii pasa, e natural in preocuparea lui pentru a face bine. Pentru orasul meu in care oamenii se implica.

Acum stim cine e Orban. E un domn naturel de face bine. Totusi care e binele ala de l-a facut Orban? Ca s-a laudat cu ceea ce au facut doamnele de Daruieste Viata? Ca in afara de pacanele, sustinerea industriei tutunului a bauturilor alcoolice si a gargarei politice nu stiu ceva ce a facut domnul Orban bine pentru altii. Ceva acte de caritate din salariul ala secret pana sa devina prim-ministru? A facut voluntariat pe undeva in afara de chefurile unde a fost un chitarist meritoriu? Si despre ce oras e vorba? Ca numai daca implicarea de vorbit bazaconii si mers la laudat cu ceea ce au facut altii poate fi Bucurestiul.

Nu prea sunt eu obisbuita (sic) sa fiu laudata (nici nu am cerut vreodata, sunt cel mai sever critic al meu) asa ca iau aprecierile Ministrului Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil adresate astazi in videoconferinta cu toti ministrii care gestioneaza Munca/Protectia Sociala din UE ca fiind una dintre cele mai frumoase forme de respect pentru Romania.

Nefiind obisbuita sa fie laudata doamna Violeta, cel mai sever critic al domniei sale, isi trage firesc si elegant o ditamai limba spunand practic ca Romania, datorita domniei sale, a fost umpluta de respect de nemti. Sau reapect cum scrie doamna la finalul postarii. Si cum o singura limba se poate simti stinghera mai isi trage una.

Ascultandu-l, ma gandeam de cate ori o fi avut vreun ministru PSD al muncii un dialog atat de deschis si de eficient cu omologi din UE. Mie nu mi-a venit sa cred cand, ajungand in Minister, am vazut uimirea angajatilor cand au inteles ca pentru mine dialogul cu alti ministrii UE este la fel de normal si de frecvent precum este cel cu membri ai Cabinetului din Romania.

Deci, pe scurt, omul ala vorbea saracul chestii importante, iar doamna Alexandru se gandea la tipul de marmura pentru statuie.

Cu o zi inainte doamna ministru posteaza alta minunatie care cuprinde:

Prim-ministrul Romaniei, Ministrul Muncii, in subordinea caruia Inspectia Muncii este, cer verificari pe teren asupra respectarii masurilor de protectie.

Fie este o greseala (cerem, nu cer) fie doamna ministru vorbeste despre dumneaei cu respectul cuvenit unei regine. Dupa ce scrie varianta regala pare a fi mai logica.

Sustin revenirea in activitate NUMAI cu asigurarea tuturor masurilor de protectie. Angajatii trebuie sa fie sanatosi pentru a avea randament. Nu vreau sa inchidem economia. Sunt cea care a vazut presiunea sociala pe durata acordarii sprijinului guvernamental. Dar responsabilitate pot sa vreau.

Sustine, vede, vrea!

Ma implic imediat atunci cand mi se semnaleaza o nevoie.

Doamna Alexandru e mare nevoie ca doamna ministra Violeta sa nu mai scrie tampenii agramate si pupincuriste. Este o mare nevoie si o chestie urgenta! Va rugam frumos sa va implicati ca e mare risc de dancileala.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



”Acțiune fulger” în Centrul Vechi al Capitalei. Neregulile pentru care au fost date amenzi de aproape 250.000 de lei
”Acțiune fulger” în Centrul Vechi al Capitalei. Neregulile pentru care au fost date amenzi de aproape 250.000 de lei
Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 241.500 de lei în urma unei acţiuni de control efectuată în noaptea de vineri spre sâmbătă în Centrul Vechi al Capitalei, în săli de jocuri de...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#ministerul muncii, #Violeta Alexandru , #stiri Violeta Alexandru