Violeta Alexandru atacă tabăra Cîțu din PNL: Ca să fii lider trebuie să-ți placă oamenii. Să nu vii doar să îţi faci o poză sau să te urci pe scenă

Luni, 19 Iulie 2021, ora 13:37
2954 citiri
Violeta Alexandru atacă tabăra Cîțu din PNL: Ca să fii lider trebuie să-ți placă oamenii. Să nu vii doar să îţi faci o poză sau să te urci pe scenă
Violeta Alexandru a criticat și ideea de „suflu nou”, promovată de tabăra Cîțu FOTO Facebook / Violeta Alexandru

Președintele PNL București Violeta Alexandru a transmis un mesaj ironic către tabăra Cîțu din PNL, transmițându-i premierului că pentru a fi lider "trebuie să-ți placă oamenii", nu doar să "îți faci o poză sau să te urci pe scenă". Fostul ministru al Muncii a detaliat apoi motivele pentru care Ludovic Orban ar trebui să rămână președintele PNL.

Violeta Alexandru a afirmat duminică, 18 iulie, la conferința de alegeri a PNL Cluj că un lider ar trebui să stea de vorba cu oamenii, nu doar să apară în poze și pe scenă. Afirmația acesteia a fost o ironie la adresa premierului Florin Cîțu care și-a lansat candidatura pentru șefia PNL printr-o poză de grup alături de mai mulți miniștri și lideri liberali.

"Prima condiţie că să fii lider este să îţi placă oamenii. Să nu vii doar să îţi faci o poză sau să te urci pe scenă să spui câteva cuvinte. Trebuie să îi asculţi, să stai de vorba cu ei. Nu te urci în măşină şi trânteşti uşa, ci stai de vorba cu ei. (...) Eu nu am văzut om care să răspundă tuturor telefoanelor, aşa cum ştiu că a făcut-o Ludovic Orban în aceşti ani, indiferent de pesoană. Nu am văzut om care să se consulte cu fiecare membru al PNL aşa cum l-am văzut pe preşedintele Orban. Să ştiţi că este foarte important pentru conducătorul PNL să fie un om care să îi asculte pe toţi, dar să ia decizii. Trebuie să avem un lider care îşi ascultă colegii, dar care ia cea mai bună decizie pentru partid", a declarat Violeta Alexandru.

Șefa PNL București a criticat și ideea de „suflu nou”, noțiune promovată de tabăra Cîțu în campania internă, despre care spune că sugerează o separare între membrii PNL

"Sunt de trei ani în partid. Judecând după numărul de ani în PNL, aş fi suflu nou. (...) Judecând după vârstă, mă duc spre suflul vechi. Această abordare, pe care eu nu o înţeleg, sugerează separare între oamenii din Partidul Naţional Liberal. Noi suntem o singură echipă. Această viziune despre echipa câştigătoare ca şi când ceilalţi sunt nişte pierzători, nişte rebuturi, duce la o fracţionare între membrii PNL. E foarte periculos. Suntem o singură echipă", a mai adăugat Violeta Alexandru.

Florin Cîțu și Ludovic Orban s-au aflat duminică la Cluj-Napoca, la conferința de alegeri a filialei județene PNL Cluj care a avut loc la Casa de Cultura a Studenților.

Premierul Florin Cîțu a făcut o demonstrație de forță în fața contracandidatului său, Ludovic Orban, actualul șef al PNL. Acesta i-a chemat pe scena pe toți susținătorii săi, lideri de filiale județene sau de sector, în total 35 de persoane. Printre cei urcați pe scenă și prezentați ca susținători ai "echipei Cîțu" s-au aflat și lideri județeni care până acum erau declarați susținători ai lui Ludovic Orban.

Printre cei care au urcat pe scena alaturi de Cîțu s-au numărat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Daniel Buda, președinte PNL Cluj, Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, Robert Sighiartău, secretar General PNL, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, senatorul Alina Gorghiu și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Violeta Alexandru, #PNL Bucuresti, #Florin Citu, #congres PNL , #stiri Violeta Alexandru