Un fost ministru tehnocrat se retrage din echipa lui Ciolos si vrea ca toate partidele de Opozitie sa colaboreze

Sambata, 31 Martie 2018, ora 18:35
15965 citiri
Un fost ministru tehnocrat se retrage din echipa lui Ciolos si vrea ca toate partidele de Opozitie sa colaboreze
Foto: Facebook/Violeta Alexandru

Fostul ministru pentru Dialog Social in guvernul condus de Dacian Ciolos, Violeta Alexandru, a anuntat, sambata, ca va inceta colaborarea cu "echipa Ciolos", dupa anuntul fostului premier privind infiintarea partidului "Miscarea Romania Impreuna".

Ea a afirmat ca "orice noua constructie politica neclarificata doctrinar confuzeaza electoratul" si "canibalizeaza opozitia de astazi".

"Am ajutat tehnic, cat am putut, echipa Ciolos si in mandatul guvernamental si dupa, intrucat promitea sa aduca in dezbaterea publica subiecte de interes. Aparand ieri (vineri - n.red.) un partid politic, devine imposibil de explicat unde se opreste partea tehnica (ro100) si unde incepe partea politica (ro+), oamenii fiind confuzati cand lucrurile sunt amestecate. Am cerut asociatiei Ro100 sa inlature fotografia mea de pe site. Dupa o perioada in care am lucrat impreuna si la care ma uit cu respect, in aceasta etapa drumurile se despart", a afirmat Violeta Alexandru intr-o postare pe Facebook.

Ea este de parere ca, pentru a genera schimbarea, "oamenii care au disponibilitate sa se implice ar trebui sa se regaseasca in partidele mainstream, creand o masa critica acolo favorabila unui curent de modernizare".

"Orice noua constructie politica neclarificata doctrinar confuzeaza electoratul, un electorat sufocat de modelul populist promovat de PSD-ALDE, canibalizeaza opozitia de astazi, mai ales USR. Voturile se vor risipi. Platim un pret prea mare in conditiile in care, oricum, la un moment dat, opozitia tot va trebui sa colaboreze. Matematic, istoric vorbind, la momentul asumarii guvernarii, partidele trebuie sa formeze impreuna o majoritate. Asadar, astazi ni se spune ca nu se poate lucra cu partidele existente, dar in viitor - da, se vor gasi explicatii sa se poata. Nu este corect fata de oamenii carora li se cere astazi sustinerea", afirma fostul ministru.

Ea spune, totodata, ca "minimizarea importantei clarificarii doctrinare si implicit a rolului jucat de familiile politice asupra educatiei civice contribuie din plin la confuzia generala, ulterior la dezamagirea generala si, in final, la dezinteresului masiv in randul oamenilor fata de treburile cetatii".

"Spun asta nefiind convinsa, dar nu e rolul meu sa insist, in ce masura partidul infiintat de premierul Ciolos este un partid de dreapta sau de stanga. Personal am incercat mai de mult sa ma lamuresc. Ma gandesc, insa, ca temele mari de pe agenda publica vor forta noua formatiune sa se clarifice doctrinar. Un discurs axat exclusiv pe bun simt, a fi impreuna, onestitate, transparenta, etc. fara propuneri de politici publice intr-o viziune politica sau alta, pe marginea temelor grele din societate, nu dureaza prea mult ", completeaza Violeta Alexandru.

Ea isi exprima speranta ca mesajul sau va da curaj "celor cam multi care merg la doua capete, Ro100 si PNL".

"Stiu ca ne place sa ne scuzam prin faptul ca lucrurile sunt intr-o continua asezare in Romania. Ca sa fim clari, se numeste oportunism. In vara anului trecut am acceptat invitatia presedintelui PNL, Ludovic Orban, de a ii fi consiliera in domeniul Bunei Guvernari, promovand un mod de lucru bazat pe eficienta, asumare, pe deschiderea catre nou/inovare si pe spirit de echipa", conchide Violeta Alexandru.

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat, vineri, ca a depus la tribunal cererea de infiintare a partidului "Miscarea Romania Impreuna".

Citeste si Ar fi interesant pentru Romania ca PSD sa treaca la conservatori si sa lase loc pentru un adevarat partid social-democrat. Poate chiar partidul lui Dacian Ciolos? - Interviu cu Andrei Cornea

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Violeta Alexandru partid Ciolos, #Violeta Alexandru pleaca Ciolos, #Ciolos acte partid , #stiri Violeta Alexandru