Caz terifiant în Spania. O fată de 11 ani ar fi fost amenințată cu un cuțit și violată de un grup de șase minori într-un mall

Vineri, 10 Martie 2023, ora 23:14
4832 citiri
Caz terifiant în Spania. O fată de 11 ani ar fi fost amenințată cu un cuțit și violată de un grup de șase minori într-un mall

O fată de 11 ani ar fi fost ameninţată cu un cuţit şi apoi violată de un grup de şase minori în Badalona, o suburbie a Barcelonei, iar agresiunea sexuală ar fi fost comisă chiar într-un centru comercial. Recenta dezvăluire a presupusului viol în grup al acestei fetiţe de către minori, unii cu vârsta sub 14 ani, a şocat Spania, care se întreabă cum să limiteze violenţa în creştere a tinerilor, relatează AFP.

Potrivit relatărilor presei locale despre presupusele evenimente, care datează din noiembrie, fata de 11 ani a fost ameninţată cu un cuţit de un grup de şase minori care au forţat-o să intre în toaleta unui centru comercial din suburbia Badalona din Barcelona, unde au violat-o. Presa locală subliniază, de asemenea, că mai mulţi dintre presupuşii agresori aveau mai puţin de 14 ani, vârsta de răspundere penală în Spania, ceea ce exclude inculparea lor.

Procuratura a cerut ca cei doi suspecţi cu vârsta de peste 14 ani să fie duşi într-un centru pentru minori, dar judecătorul a decis să-l trimită doar pe unul dintre ei, lăsându-l pe celălalt în libertate supravegheată.

Potrivit presei, fratele presupusei victime a fost ameninţat din cauza plângerii depuse de familia sa.

Întrebată de AFP, poliţia regională din Catalonia a confirmat că a înregistrat în decembrie o plângere în care sunt implicaţi minori în legătură cu o "agresiune sexuală" - o categorie ce include, potrivit codului penal spaniol, toate tipurile de violenţă sexuală, inclusiv violul. Poliţia a refuzat să dea mai multe detalii din cauza vârstei celor implicaţi. De asemenea, procuratura a declarat că nu va da "niciun detaliu" despre cazul de "agresiune sexuală din centrul comercial Magic din Badalona" prelevându-se de "secretului anchetei".

Vineri, justiţia a anunţat plasarea unui minor timp de şase luni într-un centru de detenţie pentru "obstrucţionarea justiţiei şi ameninţări la adresa unor terţe persoane în legătură cu o anchetă privind agresiunea sexuală colectivă asupra unui minor la Badalona".

Municipalitatea din Badalone şi-a anunţat intenţia de a se constitui în "acuzare populară", o procedură ce permite oricărui cetăţean sau organizaţii să se prezinte ca acuzator, în apărarea legii, într-un eventual proces.

Acest caz a stârnit îngrijorări serioase în Spania cu privire la violenţa sexuală comisă de minori. "Toată lumea trebuie să înţeleagă şi să reflecteze asupra a ceea ce ni se întâmplă ca societate, pentru că aceste comportamente sunt intolerabile şi totuşi se normalizează", a declarat joi purtătoarea de cuvânt a poliţiei regionale, Montserrat Escudé.

"Cu cât scade vârsta agresorilor, cu atât mai mult trebuie consolidată educaţia sexuală pentru adolescenţi", a declarat vineri într-un editorial principalul cotidian din Barcelona, La Vanguardia, subliniind rolul pornografiei în aceste violenţe sexuale ale adolescenţilor. Ziarul aminteşte că anul trecut, numai în Catalonia, 1.023 de minori sub 14 ani, care nu pot fi inculpaţi, au fost anchetaţi pentru diverse infracţiuni, dintre care aproximativ 100 au fost acuzaţi de infracţiuni sexuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
O adolescentă din Ucraina, rămasă fără picioare în urma unui atac al Rusiei, a participat la un maraton în SUA
O adolescentă din Ucraina, rămasă fără picioare în urma unui atac al Rusiei, a participat la un maraton în SUA
Iana Stepanenko, în vârstă de 12 ani, a amintit încă o dată lumii despre eroismul ucrainenilor, care au rezistat agresiunii ruse pentru al treilea an în fața rușilor. Ea a alergat cinci...
#viol, #agresiune sexuala, #Spania, #grup de minori, #mall, #fata de 14 ani, #minora, #fata , #Spania