Un ziar belgian a refuzat banii de reclama oferiti de Viktor Orban. Mesajul categoric transmis premierului maghiar: "Nu facem compromisuri"

Marti, 29 Iunie 2021, ora 14:47
3834 citiri
Un ziar belgian a refuzat banii de reclama oferiti de Viktor Orban. Mesajul categoric transmis premierului maghiar: "Nu facem compromisuri"
Un tanar a intrat pe teren cu steagul LGBT in timpul meciului Germania-Ungaria de la Euro 2020, in semn de protest fata de atitudinea maghiarilor FOTO Captura Twitter

Editorii publicatiei belgiene De Standaard au refuzat reclama platita de guvernul Ungariei. In schimb, i-au dedicat o pagina premierului Viktor Orban in editia tiparita in care-l desfiinteaza pentru atitudinea anti-europeana si homofoba manifestata in ultima perioada.

Dupa incidentul de la meciul Germania- Ungaria desfasurat in cadrul Euro 2020, cand UEFA a refuzat sa ilumineze arena din Munchen in culorile curcubeului LGBT, continua scandalul tarilor UE cu autoritatile ungare.

Un ziar belgian a refuzat sa publice o reclama platita de Guvernul Orban. In locul advertorialului a aparut urmatorul editorial:

❝Nu este obiceiul publicatiei De Standaard sa le faca reclama guvernelor. Ii dedicam insa o pagina completa lui Viktor Orban. Premierul maghiar incearca sa cumpere spatiu media in presa europeana in aceste zile. Parlamentul European nu are legitimitate, argumenteaza in reclama respectiva, parlamentele nationale trebuie consolidate", se arata in publicatia respectiva, preluata de jurnalistul Marius Comper.

"Daca intr-o tara europeana legea vrea sa dicteze din nou ce este dragostea legitima si cum putem vorbi despre iubire, trebuie sa contracaram asta cu toate libertatile pe care le avem. Libertatea presei, care noua ca editori si tie ca cititor ne este draga, se pliaza perfect acestui lucru", mai titreaza publicatia.

Decizia editoriala a cotidianului belgian a fost salutata de mai multe personalitati politice din Uniunea Europeana.

Arena din Munchen nu a mai fost iuminata in culorile curcubeului

In urma cu o saptamana, UEFA a blocat initiativa germanilor de a ilumina Allianz Arena din Munchen, stadionul care a gazduit meciul dintre Germania si Ungaria, in culorile curcubeului LGBT.

Ursula von der Leyen, presedinta Comisiei Europene a declarat ulterior ca Uniunea Europeana va face toti pasii necesari din punct de vedere legal pentru a se opune legislatiei din Ungaria menita sa reduca din drepturile personalelor LGBTQ+.

"Cred cu tarie intr-o Uniune Europeana unde esti liber sa iubesti pe cine vrei si cred intr-o Uniune Europeana care imbratiseaza diversitatea", a spus von der Leyen pe Twitter.

Un activist cu un drapel in culorile LGBT a intrat pe teren la meciul Germania - Ungaria

In semn de protest, un activist a coborat din tribune si a intrat pe teren fluturand un drapel in culorile curcubeului, in timpul intonarii imnului Ungariei, la Munchen, inainte de a fi oprit de fortele de ordine informeaza Lequipe.fr.

Si Angela Merkel, cancelarul Germaniai a avut o reactie la acest incident. "Cred ca aceasta lege este gresita si incompatibila cu viziunile mele politice", a spus Merkel.

Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#lgbt, #Ungaria, #euro 2020 lgbt, #meci Ungaria Germania, #Viktor Orban, #De Standaard, #reclama orban ziar belgia , #stiri Viktor Orban