Budapesta atacă Uniunea Europeană. „Ungaria este împotriva transferului mai multor puteri către Bruxelles”

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 15:27
3610 citiri
Budapesta atacă Uniunea Europeană. „Ungaria este împotriva transferului mai multor puteri către Bruxelles”
Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO Facebook/Viktor Orban

Uniunea Europeană nu permite să aibă loc dezbateri democratice bazate pe respect reciproc, a declarat marţi ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, adăugând că utilizarea dublului standard în interiorul blocului comunitar este de asemenea o „provocare majoră”, pentru toate cele 27 de state membre, informează agenţia agenție de știri maghiară MTI.

Adresându-se în cadrul unui forum economic desfăşurat în orașul Karpacz din sudul Poloniei, Peter Szijjarto a subliniat importanţa angajării în dezbateri oneste despre depăşirea provocărilor cu care se confruntă Europa. Oficialul de la Budapesta s-a plâns însă că cei ale căror opinii diferă de curentul principal au fost adesea etichetaţi ca „antieuropeani” şi marginalizaţi.

UE nu este pregătită pentru dezbateri deschise şi democratice

Interesele Ungariei stau într-o UE puternică, bazată pe state membre puternice capabile să îşi păstreze patrimoniul, identitatea naţională şi cultura, respingând direct poziţia federalistă "extremistă" ce favorizează înfiinţarea unor "state unite ale Europei", a spus Szijjarto, adăugând că Ungaria este de asemenea împotriva transferului mai multor puteri către Bruxelles.

În ceea ce priveşte nivelul de competitivitate al UE, ministrul a declarat că statele membre ar trebui lăsate să decidă asupra propriilor politici de impozitare, subliniind importanţa concurenţei interne. Blocarea extinderii UE, a notat el, afectează de asemenea competitivitatea, în special după Brexit şi eşecul UE de a încheia un acord-cadru cu Elveţia.

Szijjarto a mai spus că UE ar trebui să acţioneze imediat pentru a admite Serbia în bloc, susţinând că acest lucru ar servi drept factor stabilizator pentru regiunea Balcanilor de Vest.

Grupul de la Visegrad este „sufletul politicii externe ungare”

Printre altele, Szijjarto a numit cooperarea de la Visegrad "sufletul politicii externe ungare", subliniind că împreună Ungaria, Republica Cehă, Polonia şi Slovacia au obţinut succese în legătură cu probleme pe care nu le-ar fi putut aborda singure.

Dacă V4 nu s-ar fi menţinut, UE ar fi relocat astăzi migranţi conform cotelor obligatorii între statele sale membre, a notat ministrul ungar de externe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Uniunea Europeană deschide, din nou, ușa Turciei. Interesul pentru un mediu stabil în estul Mediteranei dă startul unor noi discuții
Liderii Uniunii Europene au adoptat miercuri seara o declaraţie prin care se afirmă dorinţa unei relaţii reciproc avantajoase cu Turcia şi un interes strategic pentru un mediu stabil în estul...
#Viktor Orban Ungaria, #Uniunea Europeana, #Budapesta , #stiri Viktor Orban