Viktor Orban, reales preşedinte al Fidesz. El promite că Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 19:051918 citiri
Viktor Orban, reales preşedinte al Fidesz. El promite că Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană
Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO Facebook/Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a fost reales duminică, 14 noiembrie, preşedinte al Fidesz, în cadrul celui de-al 29-lea congres al partidului, care a avut loc, duminică, la Budapesta, informează MTI.

Prim-ministrul a fost ales preşedintele partidului cu 1061 de voturi.

La congresul Fidesz, Viktor Orban a spus, potrivit Reuters, că Ungaria nu va părăsi Uniunea Europeană, dar va rezizta tentativelor Bruxelles-ului de a-i eroda suveranitatea. “După birocraţia comunistă nu vrem noi rodine, de această dată de la Bruxelles. Nu vom renunţa la dreptul de a ne apăra frontierele, de a-i opri pe migranţi... insistăm asupra faptului că în Ungaria căsătoria este între un bărbat şi o femeie, că tatăl este un bărbat şi mama este o femeie”, a afirmat Orban.

Congresul i-a reales ca vicepreşedinţi pe Gábor Kubatov (1050 de voturi), Szilárd Németh (1025 de voturi) şi Lajos Kósa (1021), iar în locul lui Katalin Novák – care pleacă din funcţie în urma ocupării unui post de ministru – a fost ales deputatul PE Kinga Gál (1040 de voturi).

Kelemen Hunor, discurs elogios la congresul FIDESZ

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, duminică, la al 29-lea Congres al FIDESZ, că Viktor Orban şi guvernul său au pornit, în urmă cu zece ani, o schimbare de paradigmă curajoasă, iar datorită acestui fapt "comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit". "Viktor Orbán a întărit identitatea comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic", a arătat, la rândul său, senatorul UDMR Tanczos Barna.

"Viktor Orbán a întărit identitatea comunităţii maghiare din Bazinul Carpatic. Viitorul spre care ghidează naţiunea maghiară este unit, fără dezbinare şi vine în ajutorul fiecărui maghiar să trăiască cât mai bine pe meleagurile natale. Ungaria, condusă de FIDESZ, al cărui lider este, nu doar că ajută maghiarii din afara graniţelor Ungariei, dar se străduieşte să construiască parteneriate istorice cu toate statele vecine. Iar pe perioada pandemiei, ajutorul oferit de Ungaria, condusă de FIDESZ, s-a concretizat din nou. Asta este direcţia care ne-o arată Viktor Orbán şi care trebuie să ghideze toate comunităţile maghiare din toată lumea", a afirmat Tanczos Barna, într-o postare pe Facebook.

El i-a urat succes lui Viktor Orbán duminică, la cel de-al 29-lea congres al FIDESZ.

"Orban şi guvernul său au pornit acum peste 10 ani o schimbare de paradigmă curajoasă, progresistă şi responsabilă în politica naţională. Datorită acestui fapt comunitatea maghiară din Ardeal s-a regăsit", a transmis, la rândul său, Kelemen Hunor.

El a vorbit la Congresul FIDESZ despre sprijinul pe care comunitatea maghiară l-a primit, dar şi despre importanţa protejării tradiţiilor.

Viktor Orban, premierul ungar, este considerat a fi unul din liderii autocrați ai Europei, pozițiile sale ultra-naționaliste, anti-minorități, fie că vorbim de LGBT sau migranți, au făcut din regimul său unul din guvernele cele mai defrecventabile din UE.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News