Ungaria amana redeschiderea economiei, in conditiile unui numar record de decese

Marti, 23 Martie 2021, ora 13:40
2975 citiri
Ungaria amana redeschiderea economiei, in conditiile unui numar record de decese
Viktor Orban/Foto: Facebook

Ungaria nu isi va putea redeschide economia inainte ca toti cetatenii sai cu varsta de peste 65 de ani care s-au inscris pentru vaccinare sa fie imunizati, a afirmat prim-ministrul Viktor Orban marti, zi in care tara sa a raportat un numar record de 252 de decese in urma infectarii cu coronavirus, transmite Reuters.

Ungaria a depasit luni Cehia, urcand pe primul loc in lume in ce priveste bilantul deceselor asociate COVID-19 raportat la numarul de locuitori in ultimele sapte zile, conform site-ului Our World in Data.

'Referitor la data redeschiderii, putem spune ca, inainte ca toate persoanele de peste 65 de ani care s-au inscris pentru un vaccin sa-l primeasca, nu putem redeschide pentru ca ar cauza probleme', a afirmat Orban intr-un mesaj video pe Facebook.

Al treilea val al epidemiei a distrus planul lui Orban de a redeschide progresiv economia de la sfarsitul lui martie si inceputul lui aprilie. Lockdown-ul in vigoare din noiembrie a fost extins cu inchiderea scolilor si gradinitelor.

Camera Medicilor din Ungaria a avertizat luni populatia sa-si limiteze iesirile la cumparaturi la una singura pe saptamana, daca este posibil, sa evite transportul public si sa-si amane orice calatorie interna neesentiala.

'Suntem primii in lume in ce priveste rata de decese la numarul de locuitori de mai multe zile, majoritatea departamentelor din spitale servesc acum ca departamente COVID-19, sectiile de terapie intensiva sunt supraaglomerate, salile de operatii sunt inchise si chiar si ventilatoarele de acolo sunt folosite de pacientii COVID-19 care lupta pentru vietile lor', a transmis Camera Medicilor.

Cazurile noi de infectare se inmultesc in Ungaria in ciuda faptului ca tara are una din cele mai ridicate rate de vaccinare a populatiei.

Ungaria a fost prima tara din UE care a cumparat si a inceput sa administreze vaccinuri din China si Rusia, explicandu-si decizia prin intarzierile in livrarile de vaccinuri de la producatorii occidentali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Un jucător care a făcut junioratul la CFR Cluj s-a transferat în Ungaria la Vasas Budapesta iar acum joacă meci de meci la echipa de club dar și la naționala Ungariei. Attila Girsik a fost...
#Ungaria, #Viktor Orban, #Covid 19, #pandemie coronavirus lume, #stiri internationale , #stiri Viktor Orban