Parlamentul Ungariei aprobă referendumul guvernului privind problemele LGBT. Întrebările la care vor răspunde cetățenii

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 13:532635 citiri
Parlamentul Ungariei aprobă referendumul guvernului privind problemele LGBT. Întrebările la care vor răspunde cetățenii
Viktor Orban, premierul Ungariei FOTO: Facebook/ Viktor Orban

Parlamentul Ungariei a adoptat o rezoluţie care va împuternici guvernul să organizeze un referendum privind problemele LGBT.

Campania anti-LGBT a premierului Viktor Orban este ridicată astfel la un nou nivel, în timp ce se îndreaptă spre o cursă electorală dificilă anul viitor, când vor avea loc alegeri parlamentare, relatează Reuters.

Orban, un naţionalist care se află la putere din 2010, a propus anul acesta un referendum asupra legislaţiei partidului de guvernământ care limitează predarea în şcoli a homosexualităţii şi a problemelor legate de transsexuali, intensificând războiul cultural cu Uniunea Europeană.

Aflat în faţa primelor sale alegeri competitive în mai mult de un deceniu, naţionalistul Orban a încercat să promoveze politici sociale despre care spune că protejează valorile creştine împotriva liberalismului occidental, punând în centrul campaniei sale, alături de migraţie, problemele de gen şi ceea ce el numeşte propaganda LGBTQ.

Parlamentul a votat pe rând cele patru întrebări pentru referendum, aprobându-le cu o majoritate Fidesz.

În cadrul referendumului, care va avea loc anul viitor la o dată ce urmează să fie stabilită, ungurii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord cu organizarea de seminarii despre orientarea sexuală în şcoli fără acordul părinţilor şi dacă sunt de părere că procedurile de schimbare de sex ar trebui promovate în rândul copiilor.

De asemenea, ei vor fi întrebaţi dacă conţinutul media care ar putea influenţa orientarea sexuală ar trebui să fie prezentat copiilor fără nicio restricţie.

Legea adoptată în iunie, despre care guvernul spune că are ca scop protejarea copiilor, a provocat nelinişte în comunitatea LGBT

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News