Cum a relatat presa controlata de Viktor Orban despre orgia gay la care a participat europarlamentarul din partidul premierului ungar

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 10:00
5295 citiri
Cum a relatat presa controlata de Viktor Orban despre orgia gay la care a participat europarlamentarul din partidul premierului ungar
FOTO: Facebook/Jozsef Szajer

Europarlamentarului Jozsef Szajer care a participat la 'orgia gay' este reprezentantul partidului Fidesz, aflat la guvernare, un partid care a militat pentru valorile familiei traditionale si care a ingradit drepturile comunitatii LGBTI, scrie Euobserver, citata de Rador.

Singurele informatii aparute in presa publica sunt acelea ca Szajer, un aliat important al premierului Viktor Orban, si-a cerut scuze familiei si alegatorilor dupa ce a incalcat masurile de combatere a virusului COVID-19 participand la o petrecere dintr-un imobil din Bruxelles.

Agentia publica de presa, MTI, a transmis o scurta relatare despre declaratia lui Szajer, in care se recunostea ca el participase la o petrecere intr-un imobil, dar se nega ca el s-ar fi drogat si ca pastilele de ecstasy, pe care politia le-a gasit in geanta sa, ar fi fost chiar ale lui.

De asemenea, jurnalistii site-ului de stiri Telex.hu au fost opriti atunci cand au incercat sa le puna intrebari ministrilor care soseau la o reuniune pe tema 'cazului Szajer'. Politistii au format totodata un cordon in jurul cladirii unde avea loc reuniunea.

In ultimul deceniu, Fidesz a construit un imperiu de presa controland mai intai presa publica si transformand-o in purtator de cuvant al guvernului. Ulterior, oameni de afaceri aliati ai guvernului au preluat controlul treptat asupra presei private.

Jozsef Szajer, care a participat la o orgie sexuala cu 25 de persoane din Bruxelles, are 59 de ani si este membru fondator al FIDESZ si fost parlamentar in Legislativul maghiar. Intre 1994 si 2002, politicianul a fost liderul FIDESZ din Parlament, unde a avut adesea pozitii critice la adresa comunitatii LGBT, potrivit Adevarul.ro.

Este vazut ca un apropiat al premierului Orban, iar in ultimii 11 ani a fost vicepresedintele Partidului Popular European. Este considerat autorul unei modificari din Constitutia maghiara care spune ca o casatorie poate fi oficiata doar intre un barbat si o femeie. Modificarea a fost facuta in 2011, fiind unul dintre cei trei politicieni care au sustinut cauza. In plus, este un mare sustinator al familiei traditionale.

Eurodeputatul si-a dat demisia marti, recunoscand ca motivul are legatura cu participarea la o petrecere clandestina la Bruxelles, despre care media au relatat ca a fost o "orgie", incalcand restrictiile anti-COVID aflate in vigoare. Participau 25 de persoane, in conditiile in care numarul maxim de participant la evenimentele private este de 4. Orgia a fost organizata intr-un apartament de pe strada Rue des Pierre, iar o mare parte dintre participant erau barbati.

Cand autoritatile au ajuns la fata locului, ar fi incercat sa fuga pe acoperis, dar fara folos. A invocat imunitatea parlamentara, motiv pentru care a fost implicat si Ministerul Afacerilor Externe.

Cu toate ca politia a gasit o pastila de ecstasy, Jozsef Szajer a declarat ca nu a consumat droguri si ca pastila nu era a lui.

"Regret profund aceasta incalcarea a restrictiilor anti-COVID. Am fost iresponsabil. Sunt pregatit sa platesc amenda prevazuta in acest caz (250 de euro - n.r.)", a explicat, intr-un text transmis de PPE, Jozsef Szajer, un aliat de peste 30 de ani al lui Viktor Orban.

"Cer iertare familiei, colegilor si alegatorilor mei", a adaugat el, spunand ca a fost o greseala "strict personala", fara a face alte precizari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Viktor Orban: ”Ungaria vrea să stea departe de războiul din Ucraina. Nu e al nostru”
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat prim-ministrul Viktor Orban într-un interviu vineri la radioul...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Jozsef Szajer, #orgie, #Bruxelles, #Viktor Orban , #premier Ungaria