Viktor Orban, iritat de ”elita progresistă și liberală” din UE: ”Se ocupă cu nonsensuri”

Vineri, 15 Septembrie 2023, ora 11:19
2935 citiri
Viktor Orban, iritat de ”elita progresistă și liberală” din UE: ”Se ocupă cu nonsensuri”
Viktor Orban FOTO Hepta

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Uniunea Europeană este condusă de o elită liberală progresistă, care ”se ocupă cu tot felul de nonsensuri” în locul problemelor europene importante, cum ar fi viitorul demografic al continentului.

Declarațiile au fost făcute joi, la Summitul Demografic, un forum de susţinere a familiei tradiţionale pe care-l găzduieşte la Budapesta şi la care printre participanţi se numără, de asemenea, şefa guvernului italian, Georgia Meloni, şi preşedinţii sârb şi bulgar, Aleksandar Vucic şi Rumen Radev.

”A sosit momentul să înlocuim discursul dominant” în Uniunea Europeană, care este condusă de o elită ”progresistă şi liberală” neinteresată de principalele probleme ale cetăţenilor europeni, precum cea a dorinţei de ”a avea o familie şi a creşte copii”, a deplâns Orban, citat de agenţia EFE.

În loc să abordeze aceste probleme, politica europeană se concentrează pe ”cote de carbon şi cote LGTBI+”, a remarcat el la forumul desfăşurat sub tema ”Familia este cheia securităţii”.

Orban a acuzat Parlamentul European că se ocupă de ”prostii” şi i-a comparat pe actualii eurodeputaţi cu ”sovieticii” care au încercat ”să schimbe debitele râurilor”.

”Nu avem nicio şansă de a convinge actualele elite liberale, progresiste - trebuie să le dăm la o parte, dar o asemenea schimbare necesită ca forţele conservatoare pro-familie să preia puterea în cât mai multe state europene”, a mai remarcat premierul ungar, potrivit agenţiei MTI. ”Avem totul pentru a schimba balanţa puterii în avantajul nostru” la alegerile europarlamentare de anul viitor, crede Orban.

Vorbind despre politica demografică a Ungariei, el a enunţat măsurile de stimulare a natalităţii, în special stimulente financiare şi fiscale acordate familiilor, deşi a admis că acestea nu sunt suficiente, prin urmare a promis schiţarea a ceea ce a numit un ”program 2.0” al politicii de susţinere a familiei.

La rândul ei, şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, a apreciat că este nevoie de măsuri la nivelul Uniunii Europene pentru creşterea natalităţii, avertizând că, în lipsa acestora, blocul comunitar riscă să intre în colaps. Ea a respins ideea conform căreia scăderea natalităţii poate fi compensată prin imigraţie, deşi a subliniat că ”ceva imigraţie legală poate fi benefică economiilor europene”.

UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă, 27 aprilie, pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei...
Uniunea Europeană trimite încă 68 de milioane de euro în ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza
Uniunea Europeană trimite încă 68 de milioane de euro în ajutor umanitar pentru palestinienii din Gaza
Un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro (73 de milioane de dolari) va ajunge la palestinienii din Gaza, a anunţat vineri, 26 aprilie, Uniunea Europeană, relatează Politico....
#Viktor Orban premier ungaria, #elite progresiste, #Uniunea Europeana , #stiri Viktor Orban