Scandal uriaș în Ungaria. Viktor Orban, acuzat că a folosit date confidențiale ale cetățenilor pentru a câștiga alegerile

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 18:14 11137 citiri
Partidul Fidesz al lui Viktor Orban a câștigat alegerile din 2022 cu peste 53% din voturi FOTO Hepta

Fidesz, partidul de guvernământ al premierului ungar Viktor Orban, a folosit datele cetățenilor care s-au înscris la campania de vaccinare anti-Covid pentru a trimite mesajele electorale înainte de alegerile din aprilie 2022, arată un raport al Human Rights Watch.

Potrivit raportului, Fidesz a folosit nu numai de datele de la vaccinare, ci și pe cele de la cererile de beneficii fiscale și de la înregistrările membrilor asociațiilor, relatează politico.eu

Human Rights Watch subliniază că acest lucru încalcă drepturile de confidențialitate și diminuează linia de demarcație între partidul de guvernământ și resursele guvernamentale din Ungaria. Raportul amintește că țara a fost avertizată de mai multe ori de UE că trebuie să ia măsuri în ceea ce privește respectarea statului de drept.

”Folosirea datelor personale ale oamenilor, colectate pentru ca aceștia să poată accesa serviciile publice, pentru a-i bombarda cu mesaje de campanie politică este o trădare a încrederii și un abuz de putere. Guvernul ungar ar trebui să înceteze să exploateze datele personale pentru campanii politice și să garanteze condiții echitabile pentru alegeri”, a declarat Deborah Brown, cercetător senior în tehnologie la Human Rights Watch.

Raportul arată că persoanele care și-au înregistrat datele personale pe un site web administrat de guvern pentru a se vaccina împotriva Covid au primit mesaje politice menite să influențeze alegerile în sprijinul partidului de guvernământ.

În urma alegerilor din aprilie, Viktor Orban a câștigat al patrulea mandat consecutiv ca prim-ministru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News