Viitorul este acum

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 27 Iulie 2017, ora 07:12
6176 citiri
Viitorul este acum

Campioana Romaniei a debutat in preliminariile Champions League cu o victorie care o face favorita la calificarea in play-off. Insa nu victoria a fost cea care a impresionat cel mai mult, ci jocul dezinvolt al echipei lui Hagi.

Despre Viitorul se vorbeste in continuare ca despre o echipa de viitor, toata lumea uitand parca faptul ca echipa din Ovidiu a realizat performante care arata ca formeaza acum o trupa redutabila. Vorbim despre a doua calificare consecutiva in cupele europene, despre primul trofeu din istorie - si ce trofeu! - sau despre prima victorie in preliminariile Ligii. Sunt borne extrem de importante, inaccesibile majoritatii formatiilor de la noi.

Asa cum spuneam la inceput, dobrogenii au impresionat miercuri seara in primul rand prin joc. Sigur, nu au avut in fata vreun Real Madrid, ci campioana Ciprului, insa marturisesc ca nu mai tin minte cand am vazut echipa noastra campioana croindu-si drum spre cupele europene intr-un asemenea stil.

Joc placut, adversar dominat, ocazii multe si mari de gol... Plus o reusita absolut fantastica a lui Ganea, jucator care a explodat cu adevarat la 24 de ani.

Am facut aproape fara sa vreau o comparatie intre jocul reprezentantelor noastre din Champions League. Pe de o parte, avem o FCSB unde s-a dansat hora pentru ca il pot scoate pe pustiul Man pentru a-l titulariza pe "bunicul" Teixeira pentru ca, deh, si un antrenor tanar, asa cum este Dica, are in cap prostia cu experienta care iti castiga meciuri. Echipa din Berceni ne-a aratat clasicul joc inghesuit, la ciupeala, cu putine faze lucrate, cu zero demarcari, cu o multime de mingi pierdute in jumatatea adversa pentru ca singura tactica era angajarea lui Alibec.

De cealalta parte, Viitorul a jucat curajos, a incercat si a reusit sa isi impuna stilul, a dominat un adversar la fel de valoros ca Plzenul intalnit de FCSB si a castigat. Practic, vorbim despre lucruri as indrazni sa spun diametral opuse. Despre fotbal si anti-fotbal. Despre curaj si dezinvoltura versus crispare si neputinta.

Si-as mai vrea sa remarc un lucru aici. Spuneam ca in Berceni a fost petrecere atunci cand s-a constat ca nu mai sunt obligati sa foloseasca tineri in meciurile din Liga, asa cum se intampla in intrecerea interna. A iesit din primul "11" pustiul Dennis Man, de aproape 19 ani, si a intrat "pensionarul" Teixeira, de aproape 37 de ani.

Hagi, in schimb, a incheiat partida cu APOEL cu Florinel Coman (18 ani), Alexandru Cicaldau (20 de ani) si Ionut Vina (22 de ani) in teren, scotandu-i pe veteranii Marius Constantin si Ovidiu Herea. Si nu doar ca a incheiat meciul atacand cu pustii, ci a reusit chiar sa inscrie golul victoriei cu ei pe teren. Pentru ca fotbalul ii rasplateste uneori pe cei indrazneti si, mai ales, pe care care nu incearca sa-l pacaleasca.

Asta este schimbarea fundamentala pe care Hagi o aduce in fotbalul romanesc, una de mentalitate. In timp ce la celelalte cluburi se merge pe principiul experientei vecina cu geriatria, la Viitorul se exploateaza la maxim entuziasmul tineretii. Daca la celelalte echipe se prefera in continuare un fotbalist de 30-35 de ani in dauna unui pusti, Hagi face opusul, utilizand un jucator de 18-20 de ani chiar cu riscul ca acesta sa gafeze, dar avand in minte faptul ca acelasi tanar lipsit de experienta poate aduce intr-o partida explozia inaccesibila unui "bunicut" aflat in pragul retragerii.

De ce Viitorul este acum? Pentru ca echipa lui Gica ne arata acum ca se poate si altfel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Viitorul Hagi Liga Campionilor, #Viitorul victorie APOEL, #Viitorul APOEL Liga Campionilor , #stiri Viitorul