Pasul firesc pentru Hagi e vanzarea Viitorului

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 23 Mai 2017, ora 21:51
11213 citiri
Pasul firesc pentru Hagi e vanzarea Viitorului

Despre faptul ca Hagi trebuie sa isi vanda echipa, FC Viitorul, am scris si atunci cand dobrogenii erau in zona mlastinoasa a retrogradarii si ma bucur ca Gica este gata sa faca acest pas acum, cand este in varf.

Cristian Bivolaru, directorul clubului lui Hagi, a anuntat marti ca sunt negocieri avansate cu cel putin un grup de investitori straini interesati sa cumpere actiuni, fie un pachet minoritar, fie pe cel majoritar.

Cu "Regele" investitor unic, Viitorul si-a atins potentialul maxim prin castigarea titlului. Mai mult de atat nu se poate in conditiile in care Hagi anunta public ca isi vinde fara niciun fel de problema vedetele chiar si unei rivale din Liga 1, in speta FCSB. Iar pentru un club ca cel de acum, rationamentul este perfect: academia "produce" tineri, echipa de Liga 1 ii rodeaza si ii arata lumii, la prima oferta se fac vanzarile si ciclul se reia cu alti tineri.

Problema este ca, in acest mod, performantele nu pot fi decat intamplatoare si conjuncturale, ca in acest sezon. Iar Hagi nu cred ca isi doreste asta.

Pentru performante bune in fiecare sezon si chiar pentru realizari notabile in Europa este nevoie de bani. Bani care sa ii permita lui Hagi sa isi tina tinerii macar pana la ofertele cu adevarat de nerefuzat si bani care sa ii permita sa aduca fotbalisti experimentati, care fac fata la nivelul inalt la care el vrea sa ajunga.

Acest lucru este posibil numai cu ajutorul unor investitori care sa vina cu acesti bani in club si pe care sa accepte sa si-i recupereze in timp, nu la primul transfer, cum se intampla in Romania. Asta inseamna ca Hagi are nevoie de parteneri in aceasta investitie, nu de "investitori" gen Gigi Becali, care doar imprumuta clubul. E nevoie de oameni care sa cumpere actiuni, care sa majoreze capitalul social si care sa accepte ideea ca isi vor recupera investitia din profitul societatii.

Personal, ma indoiesc ca Hagi ar putea gasi asa ceva, asa cum ma indoiesc de faptul ca este gata sa cedeze pachetul majoritar de actiuni.

In general, investitorii din fotbal sunt de doua tipuri. Sunt cei care preiau un club si care apoi il manageriaza dupa bunul plac, fara a respecta ce le cere fostul patron, iar Hagi nu cred ca vrea sa cedeze controlul, si cei care vin ca un pansament, pompand bani in momente dificile cu asteptarea de a-i recupera rapid.

Daca insa va gasi oameni dispusi sa ii devina parteneri pe termen lung, Hagi are toate sansele sa instaureze hegemonia anuntata acum cativa ani de Meme Stoica la FCSB. Un club care isi permite sa cumpere fotbalisti peste nivelul Ligii 1 si care produce an de an cei mai buni tineri din tara domina autoritar campionatul intern. Cu sau fara Hagi pe banca.

Iar cu un asemenea partener alaturi, interesat direct de performantele clubului, performante care inseamna bani, "Regele" ar putea accepta linistit o oferta din strainatate pentru a demonstra in sfarsit daca este un antrenor capabil sa faca pasul spre marea performanta.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#Hagi vinde Viitorul, #Hagi aciuni Viitorul, #investitori Viitorul Hagi , #Liga 1