Socaciu: Deputatii PDL au furat initiativa prin care 30 noiembrie devine zi libera

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 20:24
3352 citiri
Socaciu: Deputatii PDL au furat initiativa prin care 30 noiembrie devine zi libera
FotO; romania-actualitati.ro

Deputatul PSD Victor Socaciu spune ca, la o saptamana dupa ce a depus o propunere prin care ziua Sfantului Apostol Andrei, 30 noiembrie, este declarata libera, deputatii PDL au inregistrat o initiativa similara al carui articol unic este identic cu articolul din legea scrisa de el.

"In ziua de 24 octombrie 2011, am inregistrat la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o propunere legislativa privind declararea zilei de 30 noiembrie, ziua Sfantului Apostol Andrei, ocrotitorul Romaniei, ca sarbatoarea crestinarii poporului roman. Aceasta initiativa legislativa impune si ca ziua de 30 noiembrie sa fie considerata zi de sarbatoare legala, nelucratoare.

La o saptamana dupa acest demers, un grup de 43 de deputati si senatori ai PDL, avandu-i in frunte pe presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase si Mircea Toader, liderul Grupului Parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, inregistreaza la Biroul Permanent o propunere legislativa cu nr. 814/01.11.2011, privind declararea zilei de 30 noiembrie, ziua Sfantului Apostol Andrei, ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Initiativa legislativa are un articol unic, care este absolut identic cu articolul 2 din proiectul de lege initiat de mine si inregistrat cu numarul 787/24.10.2011. Asadar, iata ca deputatii PDL fura nu numai voturile din Parlament si nesocotesc legile tarii, dar, ca noutate, isi insusesc fraudulos initiativele legislative ale deputatilor Opozitiei", acuza Socaciu, printr-un comunicat de presa.

"In vreme ce eu nu am mediatizat aceasta propunere legislativa absolut deloc, parlamentarii PDL o fura cu intentia evidenta de a avea beneficii pe plan electoral, insusindu-si initiativa si mediatizand-o excesiv", mai spune pesedistul.

Acesta aminteste ca Regulamentul Camerei Deputatilor prevede ca atunci cand o comisie are spre examinare in fond mai multe initiative legislative care au acelasi obiect de reglementare, prima initiativa legislativa va fi retinuta de comisie ca proiect de baza, pentru care se face propunere de aprobare, iar pentru celelalte initiative legislative se face propunere de respingere, urmand ca prevederile pe care acestea le contin sa fie considerate amendamente la proiectul propus spre aprobare.

"Solicit, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, respectarea macar a Regulamentului in vigoare si a legilor tarii, daca de legile bunului simt nu mai poate fi vorba in aceasta situatie", conchide Socaciu.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Victor Socaciu deputat PSD, #sarbatoare Sfantul Andrei, #Socaciu furt initiativa PDL , #stiri Victor Socaciu