Voinescu: Ponta il va executa pe Adrian Nastase

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 07:28 6246 citiri

Vicepresedintele PDL, Sever Voinescu, spune ca scandalul din PSD referitor la schimbarea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului si excluderea acestuia din partid, e "patetic" si ca urmatorul pe care presedintele social-democrat Victor Ponta il va "executa" e Adrian Nastase.

"Din punct de vedere uman, Geoana a patit exact ce a facut altora. Ceea ce s-a intamplat nu e politica, ci e Shakespeare. Actul intai s-a jucat in 2005, cand Geoana a uzurpat tronul si tronul atunci era sefia Camerei Deputatilor si ei au pierdut-o. Era mai important sa-l execute pe Adrian Nastase si mai putin important daca tin sau nu sefia Camerei.

Actul patru simetric se joaca in 2012, cand Geoana fostul uzurpator e acum uzurpat, executat, chiar cu pretul uzurparii tronului, care acum e sefia Senatului. Se inchide in stil shakespearian o piesa de teatru. Din pacate, o joaca actori caraghiosi si nu poti sa-i sintetizezi intregul potential dramatic.

V-am explicat psihologia lui Ponta intr-un interviu anterior:

Sever Voinescu: Ponta il iubeste pe Traian Basescu - Interviu Ziare.com

Vreti sa fac o predictie? Urmatorul e Adrian Nastase. Urmatorul om pe care Victor Ponta il executa e Adrian Nastase. V-am spus ca Ponta e o natura freudian contorsionata. El ii uraste pe aia pe care ii uraste si ii uraste pe aia pe care ii iubeste. Cu Geoana doar si-a facut mana pentru marele atac", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

Conducerea PSD a decis, la solicitarea lui Victor Ponta, inlocuirea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului si excluderea sa din partid. Decizia de excludere a fost luata de Comisia de Integritate Morala si Arbitraj a PSD, apoi a fost aprobata de Biroul Permanent National.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca Biroul Permanent National a votat, in unanimitate, trimiterea deciziei de excludere din partid a lui Mircea Geoana catre Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc pe data de 22 noiembrie.

"Referitor la subiectul Mircea Geoana precizez, afirmand ca pana la CEx care va fi convocat saptamana viitoare, pe data de 22, ma voi abtine de la comentarii si de a raspunde la orice provocare si cred ca colegii mei vor face la fel, astfel incat agenda sa ramana la adevaratele probleme. Precizez ca decizia luata saptamana trecuta a fost o decizie buna si, prin vot unanim al BPN, a fost reconfirmata", afirma Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News