"Voi scandal cu orice pret!" (Opinii)

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 00:20
12462 citiri
"Voi scandal cu orice pret!" (Opinii)

Victor Ponta s-a dus la sedinta CSAT tocmai pentru a pleca de acolo trantind usa ostentativ, din orice motiv gasea la-ndemana. Avea nevoie de aceasta mica sceneta de fronda dupa ce Felix pusese tunurile pe el sub suspiciunea ca a batut palma, pe sub masa, cu dusmanul.

Pana in preziua sedintei, premierul declara ca nu va participa la ea. O decizie care sugera ca Victor Ponta evita posibilele ciocniri. Nu este insa ceea ce vrea si Dan Voiculescu. El vrea razboi pe toate fronturile. Acelasi lucru il doreste si Crin Antonescu, care inca din perioada suspendarii ii reprosa lui Victor Ponta o oarecare timiditate.

In plus, Victor Pona avea nevoie ca de aer ca in Romania sa se discute si despre altceva, orice altceva, decat scandalul Oltchim. Ulterior, Victor Ponta, cam sifonat in ultima vreme, a facut si o mica demonstratie de forta, organizand propria minisedinta CSAT, pe care a condus-o el. Na!

Una peste alta, un nou conflict cu presedintele era util pe ambele fronturi, si cel intern din USL si cel a imaginii politice greu pusa la incercare in aceste zile. Si l-a creat.

Motivele conflictului, transpirate pe surse, sunt destul de subtiri. Premierul nu ar fi fost consultat in privinta ordinii de zi. Ea fusese insa anuntata public de cateva zile, cand a venit si precizarea ca Oltchim nu va face parte dintre subiectele abordate. Daca era nemultumit pentru ca nu ar fi fost consultat, nu vad de ce Victor Ponta s-a razgandit in privinta participarii la sedinta. Era un motiv in plus sa se tina de intentia intiala si sa nu participe.

Alt motiv ar fi faptul ca strategia de recuperare a credibilitatii externe a Romaniei, aflata in analiza, ar fi trebuit sa inceapa, dupa cum spune consilierul prezidential Cristian Diaconescu, cu recunoasterea faptului ca avem o problema de credibilitate. Cam ca la adunarile alcoolicilor anonimi: "Sunt Romania si am o problema". Nu-i este desigur placut sa admiti asa ceva, cu atat mai mult cand esti Victor Ponta si esti unul dintre cei vinovati pentru aceasta decredibilizare. Dar Victor Ponta a admis deja, mai mult sau mai putin voalat, aceste lucruri in diverse interviuri pentru publicatii straine.

"Bineinteles ca am regrete (dupa suspendare n.r.). Am fi putut actiona alfel si trag deci atat invataminte pozitive, cat si negative de pe urma acestei situatii. Voi lucra de doua ori mai mult, nu numai ca sa-mi pun in practica programul, ci si ca sa repar reputatia Romaniei. Am actionat conform culturii noastre politice si normelor noastre in vigoare. Evident deci ca agresivitatea luptelor noastre politice a surprins Comisia si pe europeni, in general", declaratie a lui Victor Ponta pentru Le monde de exemplu, nu este o astfel de recunoastere?

Este interesant ca in comunicatul de dupa sedinta CSAT, aceasta strategie nu mai apare printre subiecte, desi fusese initial anuntata. Ar fi o sugestie ca in urma conflictului cu premierul, tema a fost abandonata.

Dupa cum este vehiculata si varianta enervarii premierului dupa ce presedintele a solicitat cumpararea avioanelor F16 din Portugalia, decisa de altfel pana la urma in sedinta CSAT. Sigur, premierul putea sa nu fie de acord, dar avioanele nu vor fi cumparate maine. Decizia unei astfel de achizitii trebuie aprobata de Parlamant, unde USL are majoritatea. Dar da bine ca poporul sa stie ca tu te opui acestor cheltuieli majore cand exista atatea ajutoare sociale de dat electoratului.

Singura problema a lui Victor Ponta este ca intr-o cearta, ca in tango, e nevoie de doi. Iar Traian Basescu nu pare dispus sa intre in jocul de imagine al premierului. Ei bine, de-abia acesta ar fi un motiv intemeiat de suparare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Victor Ponta CSAT, #Victor Ponta Traian Basescu CSAT, #Victor Ponta imagine Romania , #Traian Basescu