Victor Ponta: Presedintele Traian Basescu iese ca cucul, la 18.30, sa faca scandal

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 15:55
3807 citiri
Victor Ponta: Presedintele Traian Basescu iese ca cucul, la 18.30, sa faca scandal
Foto: qmagazine.ro

Premierul Victor Ponta considera pactul de coabitare necesar, dar l-a persiflat din nou pe presedintele Traian Basescu, despre care a spus ca "iese ca cucul, la 18.30, sa faca scandal".

"Mi-as dori ca roman sa avem un presedinte responsabil. Cum a zis un jurnalist, Traian Basescu iese ca cucul, la 18.30, sa faca scandal", a spus premierul Ponta. El a declarat insa ca nu-si doreste ruperea pactului de coabitare pe care l-a caracterizat drept o masura de evitare "a unei crize institutionale si politice".

Istoria se repeta? Economia va suferi grav daca Basescu va rupe coabitarea - analisti internationali

Ponta a spus ca nu a decis el sa incheie un pact de coabitare cu presedintele Romaniei, ci ca, la luarea deciziei, in decembrie 2012, au participat si Crin Antonescu cu Liviu Dragnea. "Ne-am sfatuit, domnul Dragnea si Antonescu, cei care am mers acolo, sa evitam criza politica si institutionala. Obiectivul a fost atins".

Ponta l-a atacat in mai multe randuri pe presedintele Basescu, spunand ca nu se duce la intalnirea cu presedintele Basescu privind analiza pactului de coabitare, ci ca va merge ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, care se va intalni cu Cristian Diaconescu. "Nu mai sta guvernul drepti si justitia in fata domnului presedinte, ca in anii trecuti", a mentionat Victor Ponta.

Referitor la faptul ca Traian Basescu a amenintat ca rupe pactul de coabitare in urma presiunilor pe care le-ar fi facut premierul asupra justitiei prin declaratii si schimbarea procurorilor, Ponta a spus ironic ca "I-a murit curajul, nu mai e presedintele asa de curajos".

Intrebat despre decizia CSM de a apara onoarea procurorului Lucian Papici, despre care premierul spusese ca e "procuror basist", Victor Ponta a pus "Ma bucur ca CSM-ul i-a reparat onoarea lui Papici. Sper ca i-a reparat-o si pentru cand Traian Basescu l-a numit santajist".

Ponta, reclamat la Comisia Europeana pentru declaratiile despre Papici si dosarul referendumului

Premierul a negat in cursul aceleiasi interventii informatia ca ar fi trebuit sa mearga intr-o vizita in Statele Unite, spunand ca ar putea fi vorba de "o vizita la sfarsitul anului sau in 2014".

Victor Ponta a mai vorbit si de faptul ca vila Dante, locul unde presedintele Traian Basescu se duce sa inoate, urmeaza sa fie scoasa de RA-APPS la inchiriere la inceputul anului viitor. Premierul a spus ca, potrivit evaluarii RA-APPS, pretul de inchiriere va fi de peste 20.000 de euro.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta Basescu cucu, #Victor Ponta coabitare Basescu cucu, #Ponta Basescu pact coabitare , #Traian Basescu