Victor Ponta pe urmele lui Adrian Nastase (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 11:16
7421 citiri
Victor Ponta pe urmele lui Adrian Nastase (Opinii)
Foto: Arhiva

Victor Ponta pare sa fi invatat foarte bine lectia lui 2009 - votul diasporei poate inclina balanta rezultatului final. Si de aceea pare ca face tot ce poate pentru a inhiba votul romanilor din strainatate. Dar lectia lui 2004 cred ca a uitat-o.

As fi crezut in buna credinta a premierului, as fi admis ca in primul tur am avut strict o eroare de organizare, daca Victor Ponta ar fi luat masuri ferme. Adica l-ar fi demis urgent de Titus Corlatean si ar fi pus in loc un ministru de Externe care sa rezolve in mod real problema.

Si daca un singur roman, nu sute, poate mii, ar fi fost impiedicat de mizerabila organizare sa-si exercite dreptul de a vota era un motiv suficient pentru angajarea raspunderii politice a ministrului si demiterea lui de urgenta.

Si nu numai ca dl Corlatean a ramas in functie, ci se pregateste pentru un nou fiasco, refuzand sa suplimenteze numarul sectiilor de votare, desi, de exemplu, ambasadorul roman la Paris a anuntat deja ca fara o asemenea masura cele sapte cabine si sapte stampile de la ambasada din Paris nu vor face fata celor 10 mii de alegatori.

A fost nevoie ca BEC sa ii demonteze dlui Corlatean fie minciuna, fie crasa incompetenta, explicandu-i oficial ca aceasta suplimentare tine strict de vointa lui, pentru ca MAE sa trimita un comunicat prin care sa ne informeze ca "se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor, deciziilor, adreselor si comunicatelor emise de BEC".

Acum? La o saptamana dupa dezastrul de duminica trecuta si cu o saptamana inainte de turul al doilea? Si pana acum ce a facut MAE?

Faptul ca Victor Ponta nu reactioneaza in fata atator mostre de incompetenta evidenta inseamna ca nu-l deranjeaza. Si daca nu-l deranjeaza, inseamna cumva ca ii place efectul acestei aparente incompetente? Sau ca il urmareste chiar, stiind ca in strainatate are cel mai ostil electorat, care ar fi mai bine sa nu voteze?

Nu mai pot crede in buna credinta a premierului care tolereaza atat de multe aberatii evidente ale ministrului de Externe. Deja am trecut cu mult peste limita posibilei bune credinte si intram, sunt convinsa, pe teritoriul premeditarii.

Dar asta ne arata ca memoria dlui Ponta e scurta. Pentru ca inainte de 2009 am avut alegerile din 2004. Si pare ca dl Ponta nu-si mai aminteste ce l-a pierdut atunci pe marele favorit Adrian Nastase, El Insusi, un personaj de calibru cu mult mai mare decat actualul candidat si presedinte PSD. L-a pierdut aroganta. Era marca lui Adrian Nastase. Devine si marca lui Victor Ponta.

Pentru ca, in opinia mea, prin conduita domniei sale in chestiunea votului din diaspora, dl Ponta sfideaza nu numai romanii din strainatate, ci si pe cei din tara care nu pot admite un asemenea abuz grosolan. Refuzul de a-l demite pe ministrul de Externe este o sfidare si, practic, o recunoastere a faptului ca dl Corlatean nu a facut si nu face decat ceea ce trebuie sa faca.

Si ca sa fie tacamul complet, primarul Craiovei, Olguta Vasilescu, ofera de buna voie alta mostra de sfidare si aroganta pesedista in toata spendoarea ei: "Toate televiziunile sunt in delir ca au iesit 2.000 de insi in strada. Asa si? Maine suntem capabili sa strangem 20.000, fara probleme, doar la Craiova. O facem si noi? Facem razboi civil sau il convinge cineva pe mutu ala sa iasa la dezbatere, sa il vada lumea ce are in cap?".

Eu vad aici o tusa groasa de stalinism: cine nu e cu noi e impotriva noastra si trebuie strivit si cu razboi civil daca e nevoie.

Iar, daca Victor Ponta isi imagineaza ca lumea nu vorbeste despre demonstratiile de protest din tara si strainatate pentru ca televiziunile pe care le controleaza minimalizeaza evenimentul, iar socoteste gresit. Cred ca nimeni nu controla presa mai feroce decat Adrian Nastase, si inca intr-o epoca cu Internet incipient si fara retele de socializare, si tocmai acest control strivitor s-a intors impotriva lui.

Aroganta si sfidarea enerveaza ca nimic altceva. Nu cred ca pana in turul I dl Ponta avea un autentic val emotional impotriva sa. Nu exista nimic apt cu adevarat sa scoata Romania tacuta la vot.

Iata ca dl Ponta si echipa sa de propaganda i-au dat un motiv. Iata ca prin sfidare si aroganta Victor Ponta si PSD este posibil sa fi ridicat chiar valul votului negativ care sa-i invinga. La fel cum a facut si Adrian Nastase.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Ponta Corlatean vot diaspora, #Ponta Nastase PSD , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014