Victor Ponta: PDL lucreaza ca in anii '50, situatia este insuportabila

Marti, 26 Iunie 2012, ora 23:14
6950 citiri
Victor Ponta: PDL lucreaza ca in anii '50, situatia este insuportabila
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta este de parere ca atmosfera din Romania din ultimele zile este "insuportabila", pe fondul evenimentelor desfasurate de la tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase.

"Este o atmosfera insuportabila. Nu credeam ca dupa 1989 oamenii vor mai spune ca trebuie sa avem grija ce vorbesc si cu cine vorbesc. Nu vreau sa se intample in 2012 acelasi lucru. Am venit la guvernare pe un val si o dorinta a oamenilor de a avea o speranta, de a vedea un viitor pentru tara noastra. La fiecare gest, am primit de la presedinte si oamenii sai o lovitura imediat", declarat prim-ministru marti seara, la Antena 3.

Victor Ponta a adaugat ca nu comenteaza deciziile instantei, deoarece tine de o "responsabilitate politica", de a nu "intra in mod public in ceea ce face justitia".

"Nu vreau sa traiesc in tara in care medicii sunt inregistrati, in care doi politisti isi fac datoria si dupa aia sunt chemati si amenintati", a comentat Ponta, cu referire la investigatiile din cazul fostului premier Adrian Nastase.

Ponta a precizat ca un procuror nu se poate pronunta intr-un caz medical si nici asupra unui prejudiciu de natura fiscala, fiind nevoie de experti contabili.

De asemenea, premierul a declarat ca nu are nimic sa-i reproseze ministrului de Interne, Ioan Rus, pentru modul in care a gestionat cazul lui Nastase.

"Am fost informati tot timpul si eu si presedintele Romaniei. Amandoi am fost informati de catre ministrul de Interne de ceea ce s-a intamplat in acea seara. Si-a facut datoria, iar presiunile puse de PDL pe politisti, medici, judecatori arata un mod de lucru din anii '50", s-a plans Ponta.

Cine reprezinta Romania la Bruxelles?

In privinta celuilalt subiect fierbinte din ultimele zile, reprezentarea Romaniei la summit-ul Uniunii Europene de la Bruxelles, prim-ministrul a precizat ca va pleca joi in capitala belgiana, insa, pana atunci, se va prezenta miercuri dimineata la Curtea Constitutionala, impreuna cu ministrul Justitiei si ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, pentru a-si sustine pozitia.

"Sigur ca voi merge joi la Bruxelles. Pana la urma, am spus de la inceput ca vreau dialog. Nu este o chestie personala. Vreau sa stabilim impreuna cum este mai bine pentru Romania, pentru ca acolo, joi si vineri, se vor discuta, in principal, doua probleme: masuri, la nivel european, de crestere economica si creare de locuri de munca si bugetul UE pentru 2014 - 2020", a precizat premierul.

"Cum poti sa spui ca doar presedintele reprezinta Romania? Inseamna ca ambasadorii, vamesii nu reprezinta Romania? Este de-a dreptul stupid", a comentat Ponta.

"Maine (miercuri - n.red.) ma prezint la 9:30 cu ministrul Justitiei si ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, sa ne prezentam punctul de vedere. In mod normal, Curtea Constitutionala nu poate sa legifereze. Poate sa constate ca este un conflict intre presedinte si Parlament", a explicat seful Guvernului.

Ponta a adaugat ca trebuie sa participe premierul la summit deoarece el va fi responsabil de implementarea deciziilor care se vor lua acolo, iar presedintele s-ar prezenta acolo fara sa aiba sustinerea guvernului si Parlamentului.

"Sunt doua ipoteze: daca Romania va fi reprezentata la acea masa importanta, unde se iau decizii importante pentru viata fiecaruia dintre noi, de catre cel care are atributii si raspunderi in fata romanilor, atunci vom fi bine reprezentati. Daca va sta un presedinte certat cu guvernul, parlamentul, mass-media si cu toti romanii si reprezentandu-se doar pe el, va fi rau pentru intreaga tara", a subliniat Ponta.

A precizat si faptul ca nu pot ramane amandoi la masa summit-ului, daca si presedintele va lua decizia sa se prezinte in Bruxelles. "Vom vedea joi seara daca mai exista o sansa de dialog sau daca, in ceasul al 13- lea, presedintele ne transmite: nu imi pasa de voi, fac tot ce vreau eu", a conchis Ponta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta Adrian Nastase inchisoare, #Adrian Nastase spital, #Adrian Nastase inchisoare, #Victor Ponta Traian Basescu Bruxelles , #Adrian Nastase