Victor Ponta isi da din nou cu dreptu'-n stangu'

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 09:26
4828 citiri
Victor Ponta isi da din nou cu dreptu'-n stangu'

Domnul Ponta are o meteahna veche: ii place sa intre in conflict cu presedintele Romaniei, oricare ar fi el. Dar, daca in cazul fostului presedinte conflictul era uneori provocat chiar de acesta sau macar intretinut de el, despre domnul Iohannis n-ai zice ca este omul conflictelor.

Asta nu-l opreste pe prim-ministru sa lanseze usoare ironii, sa braveze demonstrativ cu lipsa sa de condescendenta fata de seful statului si chiar sa arunce sageti otravite, convins probabil ca teribilismele il fac admirat si chiar apreciat.

O astfel de mica ironie a incercat s-o plaseze recent, cand a fost intrebat de ziaristi care este opinia domniei sale despre vizita presedintelui nostru in SUA. Raspunsul prompt a venit insa in afara obiectului:

"Ma bucur ca presedintele Romaniei s-a vazut cu presedintele Chinei, presedintele Turkmenistanului, tara langa Azerbaijan, daca ma vedeam eu, ma criticau. Sa nu-l critice Rares Bogdan diseara, Doamne fereste!".

Cam asta a retinut premierul din vizita presedintelui in SUA. Ma rog, omul atat stie si atat spune. Numai ca, de randul acesta, domnul Ponta a spus si ce nu stie. Repet: "presedintele Turkmenistanului, tara de langa Azerbaijan".

Ciudat. Nu l-a intrebat nimeni langa ce tara se afla Azerbaijanul, asa ca daca nu era sigur pe ce spune putea ocoli cu totul respectiva explicatie. Insa domnul Ponta se crede totdeauna sigur pe ceea ce spune.

Era destul sa se fi uitat pe harta, ca sa vada ca lucrurie stau altfel. Turkmenistanul se invecineaza cu Kazahstanul, Uzbekistanul, Afganistanul si cu Iranul. Nici vorba de Azerbaijan, de care il desparte o mare: Marea Caspica.

Intre Turkmenistan si Azerbaijan sunt sute de kilometri, ceea ce domnul Ponta nu stie, dar spune. A zice ca Turkmenistanul este tara de langa Azerbaijan e ca si cum ai spune ca Romania e tara de langa Turcia.

Nu este prima data cand premierul raspunde in afara obiectului, iar faptul aminteste despre acel dialog al surzilor, unde unul intreaba cat e ceasul, iar celalalt ii raspunde "ba e joi, pentru ca ieri a fost luni".

Bine ziceau inaintasii nostri, mai intelepti decat noi: daca taceai, filosof ramaneai.

Extras din DEX. De langa: din preajma... din apropierea... din vecinatatea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta prim ministru, #Klaus Iohannis vizita SUA , #premier
Comentarii