Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Victor Ponta: Imi dau demisia din Camera Deputatilor

Marti, 28 Februarie 2012, ora 23:30
7977 citiri
Victor Ponta: Imi dau demisia din Camera Deputatilor
Foto: B1 TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca intentioneaza sa-si dea demisia "cu totul" din Camera Deputatilor, cat timp Roberta Anastase ramane presedinte.

"Nu ma mai intorc in Camera Deputatilor si imi dau demisia cu totul, cat timp Anastase ramane presedinte", a afirmat liderul social-democrat, intr-o interventie pentru B1 TV.

El crede ca PDL a ales intre Roberta Anastase si interesul de a avea un Parlament functional, fiind de parere ca sefa Camerei Depuatilor ar trebuie schimbata pentru ca "a furat voturi".

"M-as duce la un dialog cu cei de la Putere, daca ar exista un prim semn ca pentru ei nu este mai important interesul de partid.

I-au schimbat pe domnul Boc, pe doamna Udrea, pe care o consideram intangibila in Guvern. Doamna Anastase a fost filmata in direct ca a furat voturi. Cei de la PDL spun 'pentru Anastase aruncam tara in aer, de dragul lui Anastase'", a afirmat Victor Ponta.

El a subliniat ca a cerut demisiile lui Emil Boc si a Elenei Udrea, care ulterior au plecat. Pe lista liderului PSD se mai afla acum Roberta Anastase si presedintele Traian Basescu.

"Aceste patru persoane sunt principalele persoane responsabile de situatia actuala din Romania. Doua au plecat, vrem sa le inlocuim pe toate cele patru persoane", a mentionat presedintele social-democrat.

Basescu - viitor fost politician

Referitor la presedintele Traian Basescu, Victor Ponta spune ca acesta s-ar putea sa plece din functia de sef al statului, dupa alegerile parlamentare, si ca este "un viitor fost politician" de care nu sunt interesate marile puteri internationale.

"SUA, Bruxelles sunt interesate cine sunt viitorii politicieni, nu viitorii fosti politicieni ai Romaniei si cred ca am fost suficient de politicos si de clar", a subliniat presedintele PSD, amintind despre vizita sa in Statele Unite ale Americii.

Absenta de la votul directorului SIE, nu din cauza USL

In legatura cu numirea lui Teodor Melescanu in fruntea SIE si cu votul de marti, Victor Ponta a precizat ca ar fi fost bine ca toti parlamentarii sa fi fost prezenti in sala, dar ca acest lucru nu a fost posibil nu din cauza USL.

"Presedintele tarii propune pe cine doreste domnia sa. Si pentru domnul Melescanu, si pentru ideea de SIE ar fi fost bine sa existe un consens politic, sa fie toata lumea in sala. Ca semnal de seriozitate al unei instititutii care nu trebuie sa fie implicata politic, ar fi fost mult mai bine. Nu s-a putut, dar nu din cauza noastra", a subliniat presedintele PSD. El a completat ca, atunci cand este vorba "de numiri strategice, ii aduc la vot" pe toti parlamentarii Puterii.

Plenul reunit al Parlamentului a decis, marti, cu 238 de voturi pentru si doar 1 impotriva, ca senatorul PNL Teodor Melescanu este noul director al Serviciului de Informatii Externe.

Melescanu este noul director al SIE

Melescanu a fost propus, luni, de presedintele Traian Basescu, dar forul legislativ este cel care aproba sau nu aceasta propunere prin vot si care numeste directorul SIE. USL a anuntat de la inceput ca va boicota audierile in comisii si votul in plen, iar Crin Antonescu a declarat ca Teodor Melescanu va fi exclus in curand din PNL.

Victor Ponta i-a transmis premierului Mihai Razvan Ungureanu ca, daca are curajul sa puna in aplicare unul dintre cele 15 puncte propuse de liderul social-democrat, sa nu-si faca griji ca nu il sustin PDL sau UDMR, pentru ca va fi sustinut de USL.

Referindu-se la Legea Lustratiei, presedintele PSD crede ca trebuia lustrati Mihai Razvan Ungureanu, Emil Boc, Teodor Melescanu si Traian Basescu.

"Vreau sa-mi explice PDL-ul ce a vrut sa adopte cu legea asta, daca se aplica si la candidatii la alegeri", a mentionat liderul social-democrat, apreciind ca nu se poate contesta la Curtea Constitutionala "o incapacitate de a veni cu o lege buna".

Victor Ponta a mai spus ca parlamentarii USL nu isi doneaza indemnizatiile pentru ca ar fi somati de el si ca este o decizie luata prin vot.

"Daca este cineva care o sa o incalce, o sa suporte responsabilitatea politica pentru gestul sau - va fi exclus si nu va mai fi parlamentar USL. Nu venim la serviciu, nu ne luam banii", a explicat deputatul PSD, care a mai spus si ca USL este de acord cu tratatul de uniune fiscala.

Nu in ultimul rand, presedintele PSD s-a referit la faptul ca Romania a blocat, pentru moment, aderarea Serbiei la Uniunea Europeana, cerandu-i respectarea drepturilor minoritatilor romanesti din estul tarii.

"Presedintele tarii si ministerul de Externe fac bine ca cer Serbiei respectarea acestor drepturi, dar nu este bine sa tina Serbia in afara Uniunii Europene. N-ar fi trebuit sa se opuna aderarii Serbiei", este de parere Victor Ponta, crede ca acest gen de decizii trebuie luate impreuna cu Opozitia.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#Victo Ponta, #Roberta Anastase, #Ponta Anastase, #Ponta Melescanu , #presedinte PSD