Victor Ponta. Fugind din puscaria varanului (Opinii)

Duminica, 31 Martie 2013, ora 18:15
13208 citiri
Victor Ponta. Fugind din puscaria varanului (Opinii)

L-am vazut pe Victor Ponta la Antena 3, unde e ca acasa. De obicei, nu si ultima data. Moderatorii incercau, cu oarecare sfiala, sa-l puna in dificultate, sa-l toace, sa-l intimideze, sa-l avertizeze.

Motivul? S-ar putea sa o numeasca pe mult-hulita (la acest post) Laura Codruta Kovesi sefa la DNA. I s-a adus aminte chiar si de plagiat, ca, vorba aia, parca a fost ieri, nu? Nu.

Fenomenul pe care il observ e unul simplu - Voiculescu pedepseste - da, asta e cuvantul - pe oricine indrazneste sa nu mai fie atat de radical anti-Basescu. Il umileste, il terfeleste, il ataca neincetat, pana cedeaza presiunii. Si daca stau bine sa ma gandesc, singurul lider USL care a fost cu adevarat terfelit a fost Ponta.

Nu Dragnea, nu vreun alt pesedist de frunte si in niciun caz Crin Antonescu. Ponta, care a trebuit sa "inghita" multe pentru ca patronul Antenelor, Dan Voiculescu, vrea sa se joace doar pe muzica pe care o pune el. Adica "il distrugem pe Basescu orice ar fi, nu ne intelegem cu el pe nimic".

De data asta Victor Ponta, altfel un om capabil sa se schimbe la 180 de grade dupa un atac de jumatate de zi a Antenelor, n-a mai miscat. "Nu primesc lectii de antibasism de la nimeni", a taiat-o scurt Ponta, la un moment dat. Si a continuat sa duca discutia "din talent" - i-a intrerupt pe moderatori cand simtea ca urmeaza sa spuna ceva ce l-ar fi pus in dificultate, a repetat la nesfarsit ca e anti-Basescu si a flatat Antena 3 stiind ca, atunci cand flatezi pe cineva, suna ridicol din partea lor sa te puna la pamant.

Pe scurt, Victor Ponta a aratat ca puterea e la el, nu la Voiculescu si ca, atunci cand trebuie sa faca ceva, o face indiferent de ce spune cel mai simpatic turnator din politica romaneasca. Desigur, asa cum e strategia lui Ponta, va urma vreun atac, vreo intepatura la adresa lui Basescu, pentru a nu da impresia ca s-au imprietenit, cumva.

Insa Victor Ponta joaca dupa muzica lui. Si de ce n-ar face-o? Are o cota de incredere uriasa - cum e si normal dupa o victorie decisiva la alegeri, are cea mai puternica functie din aceasta tara si sustinerea celui mai puternic partid. Plus o imagine fara multe gauri negre (pentru omul de rand nu conteaza plagiatul, conteaza jefuitul, iar Victor Ponta nu are afaceri dubioase care sa se fi impus in spatiul public).

Si mai stie ceva. Antena 3 nu poate sustine campanii de macelarire a lui Victor Ponta, pe termen lung (doar pe termen scurt), cum nici Romania TV nu poate face acelasi lucru cu Crin Antonescu, desi au avut vreo doua saptamani in care au tras in el mai rau decat in Basescu.

Totul s-a oprit, pentru ca interesele sunt de asa natura. Urmeaza 2014, un an in care USL vrea sa castige din nou, iar Antena 3 vrea ca omul sau, Crin Antonescu, sa ajunga presedintele Romaniei. Iar fara sustinerea PSD si a lui Victor Ponta, sansele lui Antonescu sunt foarte mici.

Antena 3 poate sa muste de avertizare, sa incerce sa aduca pe linia sa, insa nu va sari la beregata, sa sfasie. Riscul de a crea o falie in USL e prea mare fata de interesele lui Dan Voiculescu.

Nu acum. Victor Ponta s-a descurcat bine sub tirul de la Antena 3, insa ar trebui sa se pregateasca pentru ceva mult mai dur, pe viitor. Astia sunt viitorii lui inamici, sa nu ne facem vreo iluzie. Sunt prieteni acum, nu vor mai fi prieteni peste cativa ani. Posibil ca ruptura sa se produca in 2014, in functie de ce face calul pe care pariaza Antenele, Crin Antonescu, la alegerile prezidentiale. Daca nu, poate in 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Victor Ponta Antena 3, #Victor Ponta atacuri Voiculescu, #Victor Ponta Voiculescu numire procurori , #premier