Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid

Luni, 06 Decembrie 2021, ora 16:28 12429 citiri
Președintele Pro România a rămas fără salariul de 5.000 de euro FOTO Facebook / Victor Ponta

Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această situație, explică Europa Liberă.

Conform datelor furnizate de AEP, după ce a beneficiat de o subvenție totală de 3,2 milioane de lei, Pro România nu mai poate face nicio cheltuială. Motivul: Din cauza datoriile pe care partidul le-a cumulat, AEP a fost informată că trebuie să vireze suma către un executor. Astfel, din septembrie, Pro România a transmis la AEP că nu mai are vreo cheltuială pe vreun capitol, însemnând că partidul nu mai primește banii care i se cuveneau de la buget, arată o investigație realizată de Europa Liberă.

„Este fără precedent. Este pentru prima dată când un partid pierde toată subvenția acordată într-o lună. Este vorba de executări silite”, au declarat surse din AEP pentru Europa Liberă.

Potrivit datelor obținute de sursa citată, partidul lui Ponta poate accesa din nou banii publici începând cu februarie 2022, când începe noua sesiune parlamentară, asta dacă nu apar alte executări silite.

Datele furnizate de AEP privind cheltuielile partidelor arată că bugetul Pro România de salarii era în august 2021 de 130.000 de lei, în timp ce lunile următoare, septembrie și octombrie, la capitolul salarii formațiunea apare pe zero. Printre cei care primeau salariu de la parti se număra chiar și președintele formațiunii, Victor Ponta, care, așa cum a dezvăluit pentru Europa Liberă, primea un venit de 5.000 de euro. Salarii de la partid mai primeau însă și apropiați de-ai lui Ponta, mai precizează sursa citată.

Problema datoriilor i-a făcut pe reprezentanții Pro România să vândă până și autoturismul în valoare de peste 130.000 de euro, cumpărat la începutul anului din subvenție - O Tesla X. Nouă luni mai târziu, mașina ajunge să fie scoasă la vânzare cu 40.000 de euro. Ea a fost cumpărată de un creditor al Pro România în luna octombrie, mai arată sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com