Victor Ponta explica, de la Bruxelles, ce se va intampla luni cu Oltchim

Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 19:18
4167 citiri
Victor Ponta explica, de la Bruxelles, ce se va intampla luni cu Oltchim
Foto: Romania TV

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, sambata, ca, in functie de rezultatul de luni al discutiilor privind privatizarea Oltchim, va fi luata si o decizie in legatura cu viitorul combinatului.

Astfel, "daca avem un cumparator, daca se aduc banii, vom plati salariile", iar "daca nu, vom numi un administrator (...), nu se mai semneaza contractul", a spus premierul Ponta, sambata, la Bruxelles, unde este prezent cu ocazia Congresului socialistilor europeni.

"Nu mai cunosc ultimele evenimente, sunt convins ca sunt absolut senzationale", a afirmat ironic prim-ministrul.

Dan Diaconescu vrea sa dea actiunile Oltchim poporului (Video)

Actiunile Oltchim vor fi listate pe bursa sau va avea loc o subscriptie publica in cadrul unei operatiuni speciale facute de o companie de brokeraj, a declarat Dan Diconsecu, castigatorul licitatiei de vanzare a pachetului de 54,8% din actiunile combinatului.

Dan Diaconescu a mai spus, sambata, ca va aduce luni trei milioane de euro, "in saci", pentru plata salariilor angajatilor Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) si ca a prezentat OPSPI o varianta de finantare a companiei cu 91 milioane dolari, cu sprijinul Eximbank.

Ponta: Am respectat deciziile CCR, n-am fost fericiti sa facem lucrul asta

Referitor la discutiile de la Bruxelles, Victor Ponta a precizat ca "decizia de a fi receptivi la criticile europene, de a respecta decizia CCR a contat foarte mult", adaugand ca au fost si dezinformari la nivel european ca USL ar urma sa schimbe judecatorii CCR sau procurorii.

"Au fost acuzatii directe ca o sa schimbam procurorul general si procurorul sef al DNA, acum s-a dovedit ca a fost o minciuna. S-a vorbit foarte mult aici, la Bruxelles, despre faptul ca nu vom respecta deciziile CCR - le-am respectat. N-am fost foarte fericiti sa facem lucrul asta", a sustinut premierul, care a condamnat faptul ca "au fost foarte multe minciuni ale PDL".

Diferenta intre 55.000 si doua milioane de voturi fraudate - precum cea dintre Monica Macovei si un laureat Nobel

Victor Ponta a criticat si faptul ca un europarlamentar PDL - facand referire la Monica Macovei - a vorbit in Parlamentul European despre un numar foarte mare de voturi fraudate la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, iar verificarile au demonstrat ca a fost vorba de 55.660 de cazuri.

"De la 55.000 de voturi fraudate la doua milioane este cam diferenta dintre un laureat al Premiului Nobel si doamna europarlamentar care a facut declaratiile", a sustinut Ponta.

Acesta a mai afirmat ca reprezentantii structurilor europene sunt mai informati acum, dupa vizita sa la Bruxelles, si ca isi doreste ca Romania sa aiba o relatie foarte buna cu institutiile europene, dar si ca toate lucrurile din vara sa fie clarificate si "pas cu pas" sa se vorbeasca despre orice ingrijorare, deoarece "Romania are nevoie de o reprezentare cat mai buna".

Frauda la referendum: Zeci de mii de voturi multiple si CNP-uri invalide

Autoritatea Electorala Permanenta a incheiat verificarile listelor de vot de la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui. Rezultatele arata peste o suta de mii de inregistrari generate de voturi multiple, peste 47 de mii de CNP-uri invalide si numeroase alte nereguli care au fost semnalate oficial Parchetului General, dar si un numar total de 55.660 cazuri de inregistrari multiple (CNP-uri regasite atat pe listele permanente cat si pe listele suplimentare).

PDL, in criza de idei, apeleaza la Dan Diaconescu

Presedintele PSD a vorbit si despre PDL, in contextul in care Alianta Romania Dreapta si-a anuntat oficial lansarea, sambata, la Palatul Parlamentului.

ARD s-a lansat oficial: USL vrea razboi, razboi va avea! (Video)

"Sunt absolut convins ca din punct de vedere electoral USL are si va avea majoritatea absoluta in viitorul Parlament. Daca va fuziona PDL cu PP-DD, nu va fi nicio surpriza pentru nimeni. PDL se pregateste pentru multi ani de desert. Probabil ca vor redeveni o forta importanta. Faptul ca il scoate in fata pe Dan Diaconescu este doar o criza de idei", a mai spus Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta privatizare Oltchim, #Victor Ponta decizii CCR, #Victor Ponta voturi fraudate referendum, #PDL fuziune PPDD, #PDL Dan Diaconescu , #premier