Partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra in Guvern. Ponta: E posibil sa dam PP-DD un minister

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 16:39 4402 citiri

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Partidul Poporului Dan Diaconescu ar putea primi un minister in cadrul Guvernului.

Intrebat daca PP-DD ar putea primi un minister in guvernul sau, Ponta a raspuns: "Este posibil acest lucru. (...) Luni vom decide care e propunerea finala".

"Asta trebuie sa discute din partea noastra presedintele executiv, domnul Dragnea, din partea lor secretarul general", a mai spus Victor Ponta, adaugand ca nu poate decide singur acest lucru.

De asemenea, premierul a spus ca va exista o colaborare la nivel local cu partidul lui Dan Diaconescu in toate judetele in care se pot forma majoritati.

"Daca fortele pro-Basescu s-au unit, e normal si noi, cei care din diverse motive si din diverse abordari ideologice vrem cu adevarat o schimbare din noiembrie, sa colaboram in primul rand la nivel local, la nivel parlamentar si la nivelul politicilor guvernamentale", a mai precizat Victor Ponta.

Dragnea: Daca Dan Diaconescu vrea sa facem o alianta anti-Basescu, suntem acolo (Video)

Totodata, in ceea ce priveste colaborarea cu PP-DD, Victor Ponta nu poate sa spuna "ca tot PSD-ul e de acord" si ca trebuie sa fie luate niste decizii, confirmand ca, daca va fi nevoie si daca "se schimba structura politica", va merge din nou cu Guvernul prin Parlament.

Luni, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca PSD isi doreste sa faca majoritati cu PP-DD in toate consiliile judetene si consiliile locale ale localitatilor mari, aratand ca este posibila inclusiv incheierea unei intelegeri la nivel parlamentar intre cele doua formatiuni.

Nu in ultimul rand, intrebat daca este posibila intrarea PP-DD la guvernare, vicepremierul Liviu Dragnea a spus ca, daca este vorba "despre o alianta anti-Basescu", social-democratii se vor aseza "la masa" cu cei din partidul lui Dan Diaconescu pentru a discuta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com