Victor Ponta, despre marele sau avantaj la prezidentiale: A avut grija Basescu...

Luni, 28 Iulie 2014, ora 22:46
7506 citiri
Victor Ponta, despre marele sau avantaj la prezidentiale: A avut grija Basescu...
Foto: Romania TV

Premierul Victor Ponta, care marti isi lanseaza candidatura la prezidentiale, la Craiova, a declarat, luni seara, ca are marele avantaj ca despre el toata lumea stie "absolut totul", multumita lui Traian Basescu, asa ca nu are cum sa fie santajat.

Intrebat, la Romania, TV, daca socrul sau, Ilie Sarbu, reprezinta sau nu o vulnerabilitate a sa, premierul Victor Ponta a declarat: "Sunt un candidat la presedintie despre care toata lumea stie absolut tot. A avut grija Traian Basescu sa prezinte tot ce putea fi mai rau si mai ascuns despre trecutul meu.

Asta imi da un mare avantaj. Nici nu mi-e frica, nici nu ma poate santaja", a afirmat Victor Ponta.

Acesta a numit si "marele talent" al actualului presedinte, Traian Basescu: a distruge si a santaja, mentionand insa ca el a rezistat, chiar daca cu "cicatrice" sau "lovituri".

"Eu voi fi acolo cand va pleca. Nu stiu in ce calitate: de presedinte sau de premier", a mai spus liderul pesedist.

Referindu-se la Traian Basescu, Victor Ponta a spus ca este de parere ca poporului roman si Romaniei ii era mai bine daca acesta pleca in 2012. "Ce-a mai facut in acesti doi ani? La ce-a folosit romanilor ca a ramas in functie?", a intrebat el.

In ceea ce priveste candidatura sa la Cotroceni, Ponta a spus ca batalia se da intre el, ca "port-stindard a ceea ce a fost proiectul USL", si "cei care vor regimul lui Basescu, dar fara Basescu".

"Am un razboi cu cei care impart Romania in doua", a spus el, numind si cele doua tabere: "fraierii" care platesc impozitele si "smecherii" care refuza sa faca asta.

Unul dintre motivele pentru care candideaza, a spus el, este pentru ca acesta "sa fie ultimul episod cand un presedinte se ocupa de ceea ce nu are in fisa postului".

"Mi-as dori un presedinte care sa inteleaga ca este un mediator si un sprijin pentru Guvern, Parlament, nu unul care tot timpul se legitimeaza si lupta cu toti", a mai spus Victor Ponta, care marti isi lanseaza oficial candidatura la prezidientale de la Craiova, "capitala Olteniei" si orasul care a adus la europarlamentare cele mai multe voturi.

Ponta cere sprijinul pentru a candida la prezidentiale - Congres PSD la Craiova

"Nu e exclusa revenirea lui Crin"

Victor Ponta s-a referit si la fostul sau aliat, Crin Antonescu, afirmand ca nu e exclusa o revenire a sa. Despre o eventuala confruntare cu el, actualul premier a spus ca "ar fi cel mai greu candidat".

"Am fost prieteni, la un moment dat sper sa fim din nou prieteni; avem multe in comun si este un om viu, un om cu propriile idei, spre deosebire de ceilalti", a punctat Victor Ponta, mentionand ca nu ar fi candidat niciodata impotriva sa daca mai exista USL.

Eliberarea din functie a sefului DGIPI

Referindu-se la eliberarea din functie a lui Gelu Oltean, Victor Ponta a tinut sa remarce faptul ca acesta nu era in subordinea sa, afirmand ca facea parte din Ministerul de Interne si era in subordinea ministrului Oprea.

Ponta l-a demis pe seful de la "Doi si-un sfert", la cererea lui Oprea

De altfel, schimbarea a fost propunerea ministrului de Interne, a mai spus el. "E ministru si nu pot sa ii subminez autoritatea", a completat Ponta. "Eu nu intervin in activitatea ministrilor... pana la proba contrarie", a mai spus el.

Cine este seful interimar al serviciului de informatii al MAI

"El mi-a propus ca Oltean o sa aiba alta insarcinare. Tine de politica de cadre", a declarat premierul. Acesta a mentionat ca Oltean va avea "o alta functie in cadrul Ministerului de Interne".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta prezidentiale, #Victor Ponta avantaj perzidentiale, #Victor Ponta revenire Crin Antonescu, #Victor Ponta eliberat functie Gelu Oltean, #Victor POnta sef DGIPI , #premier