Victor Ponta: Dan Diaconescu, cea mai mare bataie de joc din cei 22 de ani de democratie (Video)

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 12:49
4374 citiri
Victor Ponta: Dan Diaconescu, cea mai mare bataie de joc din cei 22 de ani de democratie (Video)
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a criticat aspru actiunile presedintelui PP-DD, Dan Diaconescu, in legatura cu Oltchim, fiind de parere ca este "cea mai mare bataie de joc din cei 22 de ani de democratie".

Prim-ministrul a confirmat ca Oltchim a fost pus sub administrare speciala, compania aleasa fiind Alvarez & Marsal, care s-a ocupat si de administrare bancii Lehman Brothers, dupa faliment.

Administratorul special pentru Oltchim, compania care a administrat Lehman Brothers

"Este o privatizare speciala care sa opreasca capusarea Oltchimului si, in acelasi timp, sa pregateasca relansarea productiei si momentul de la anul, cand vom incerca din nou privatizarea cu un investitor serios, capabil", a declarat Ponta.

De asemenea, premierul a precizat ca s-au depus plangeri fata de Dan Diaconescu.

"Dincolo de sfidarea legii, este o bataie de joc fata de oamenii de la Oltchim fara precedent in cei 22 de ani de democratie. Mi-as dori ca justitia romana sa-si faca treaba. Daca nu va exista niciun fel de reactie din partea justiei, acest lucru se va repeta, daca stii ca ai imunitate", a subliniat prim-ministrul.

Miercuri, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, si-a dat demisia, dupa esecul privatizarii combinatului chimic Oltchim, insa nu inainte de a-l reclama la Parchet pe Dan Diaconescu.

Remus Vulpescu si-a dat demisia si l-a reclamat pe Dan Diaconescu la Parchet

Acesta din urma a fost acuzat de inselaciune in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului si a opiniei publice privind existanta sumei de 200 de milioane de lei, necesara achizitiei, si prin dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Pe 21 septembrie, patronul OTV a fost desemnat castigatorul licitatiei de vanzare a pachetului de 54,8 la suta din actiunile Oltchim. El a avut la dispozitie zece zile pentru semna contractul si, in acelasi timp, pentru a plati suma de 203,1 milioane de lei, promisa pentru actiuni.

Insa Dan Diaconescu nu a respectat acest termen, pe care, de altfel, el l-a inclus in oferta, iar luni seara, ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a anulat contractul cu presedintele PP-DD.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#Victor Ponta Dan Diaconescu Oltchim, #Victor Ponta privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim , #premier
Comentarii