Victor Ponta, criticat de inaintasii sai pentru ca s-a autosuspendat fara sa se consulte cu partidul

Luni, 13 Iulie 2015, ora 14:28
3781 citiri
Victor Ponta, criticat de inaintasii sai pentru ca s-a autosuspendat fara sa se consulte cu partidul
Foto: Arhiva Ziare.com

Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana, fostii lideri ai PSD, il critica pe Victor Ponta pentru ca a decis sa se autosuspende de la sefia partidului fara sa se consulte cu colegii din conducere.

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD si intaiul lider al partidului, s-a aratat nemultumit de felul in care s-a comportat mult mai tanarul sau urmas.

"Era firesc ca el sa aiba intai un dialog cu conducerea colectiva a partidului si sa urmeze aceasta decizie personala printr-o consultare, ceea ce n-a facut-o si nu este bine. Fara indoiala este o greseala din partea lui Victor Ponta. Era firesc sa existe o deliberare, cel putin in Executivul sau, nu a fost bine, nu a fost bine", a declarat Iliescu pentru gandul.info.

Fostul presedinte al PSD si al Romaniei a precizat ca nu a discutat niciodata cu Ponta pe aceasta tema, dar situatia din PSD este "nefireasca" si trebuie "judecata cu toata atentia". Iliescu a dat asigurari ca nu se gandeste sa revina la sefia PSD.

"Este un moment de cumpana care il priveste pe el pe de o parte, dar si conducerea partidului care ar trebui sa reflecteze asupra modului in care va actiona in continuare. Nu, nici vorba, sunt deja ani care ma despart ca generatie, dar sunt alaturi de partid si conducerea sa, sunt sigur ca se vor gasi solutii pentru a iesi din acest moment de cumpana", a mai spus acesta.

Si fostul presedinte PSD Adrian Nastase a parut luat prin surprindere de decizia luata de actualul sef al partidului.

"Nu stiu de ce s-a autosuspendat Victor Ponta. Banuiesc ca a avut motivele sale. Poate insa ca ar fi trebuit sa se sfatuiasca si cu colegii sai, in forurile de conducere ale partidului. Atunci cand ai impresia ca ai rezolvat o problema, apar numeroase altele, ce vor trebui si ele rezolvate...", a comentat pe blog Adrian Nastase.

Mult mai transant a fost Mircea Geoana, predecesorul lui Victor Ponta.

"Eu pun o intrebare foarte simpla, ce este mai important, partidul sau tara? Pentru ca domnul Ponta este presedinte de partid, fara indoiala, dar este in primul rand primul-ministru al Guvernului Romaniei, el angajeaza intreaga Romanie. Si atunci daca domnul Ponta reprezinta o vulnerabilitate pentru propriul partid, el nu reprezinta aceeasi vulnerabilitate, poate si mai ampla, pentru Guvernul tarii pe care-l conduce?

Daca ar fi sa facem o analogie intre situatia din Grecia si situatia domnului Ponta, daca la greci e vorba de Grexit, aici e vorba de Pontexit, pentru ca este clar ca e un prim pas catre iesirea domnului Ponta, inclusiv din functia prim-ministeriala", a comentat fostul presedinte PSD si candidat la presedintie, la RFI Romania.

Mircea Geoana a mai declarat ca "este imposibil ca cineva acuzat de coruptie, cu o functie atat de inalta sa poata sa continue la sefia vreunui Guvern din lumea democratica europeana sau occidentala".

Intrebat daca se asteapta ca Victor Ponta sa-si dea demisia din functia de premier, Mircea Geoana a raspuns afirmativ.

"Ne indreptam, in opinia mea, cu pasi rapizi catre o situatie de demisie sau o situatie politica la inceput de toamna in Parlament, care sa conduca la inlocuirea domnului Ponta din functia de prim-ministru", s-a aratat convins senatorul PSRo.

Victor Ponta a anuntat duminica seara, pe Facebook, ca se retrage din toate functiile detinute in PSD pana la clarificarea situatiei sale in justitie.

Ponta si-a dat demisia de la sefia PSD, de dragul partidului. Ramane simplu premier (Video)

Luni, el a fost audiat la DNA, dupa care procurorii au anuntat ca este inculpat oficial si ca i s-a pus sechestru pe avere, in dosarul Turceni-Rovinari.

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

Victor Ponta a anuntat ca Rovana Plumb ramane presedinte interimar la PSD, dar statutul nu prevede o asemenea functie, lucru remarcat de Liviu Dragnea, care a cerut organizarea cat mai rapida a unui Comitet Executiv National si stabilirea unei conduceri "legitime" a partidului.

PSD nu mai are presedinte: Dragnea il regreta pe Ponta si spune ca demisia a fost o "eroare" (Video)

Aberatia zilei: Un "scaun gol" la PSD

C.B.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Iliescu Ponta autosuspendare, #Nastase Ponta demisie, #Geoana Pontexit , #demisie