Victor Ponta "copy-paste" si Mircea Dusa "OZN", acuzati de plagiat

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 22:06
5794 citiri
Victor Ponta "copy-paste" si Mircea Dusa "OZN", acuzati de plagiat

Senatorul PNL Marinica Dinca ii acuza pe prim-ministrul Victor Ponta si pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, ca au plagiat o propunere legislativa a liberalilor, dupa ce premierul a fost acuzat pentru o actiune similara, de saptamana trecuta.

"Nici nu a trecut bine o saptamana de cand a plagiat integral o propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari liberali, privind dublarea indemnizatiilor pentru persoanele persecutate politic de regimul comunist, ca premierul Victor Ponta a si recidivat, preluand cu copy/paste o alta propunere a PNL, care prevede majorarea indemnizatiilor invalizilor de razboi, a veteranilor si vaduvelor de razboi", sustine Dinca, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta face referire la un proiect de lege referitor la majorarea indemnizatiilor invalizilor de razboi, a veteranilor si vaduvelor de razboi, depus de senatori PNL in anul 2014.

"Aceasta propunere a fost adoptata de Senat in data de 24 februarie 2015. In acest moment, proiectul se afla la Camera Deputatilor, unde a primit avize favorabile, dar e tinut la 'sertar' de Valeriu Zgonea, desi termenul de adoptare este depasit", mai sustine senatorul liberal.

Acesta il numeste pe Victor Ponta "Copy-Paste" si pe Mircea Dusa "OZN".

"Constatam, insa, cu surprindere, ca premierul Victor 'Copy-Paste' Ponta si tovarasul sau, 'Dusa OZN', au preluat propunerea PNL si intentioneaza sa o adopte in Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, desi aceasta se afla in dezbatere parlamentara.

In acest sens, ministrul Dusa a anuntat ca Guvernul va adopta miercuri o OUG care prevede cresterea pensiilor veteranilor de razboi, el sustinand, in mod ipocrit, ca proiectul ar fi fost initiat de MApN si MAI.

In realitate, nici MApN si nici MAI nu au pus in dezbatere publica un astfel de proiect. Si, mai mult, Ponta si Dusa au confiscat fara drept de apel propunerea PNL, desi Guvernul a dat punct de vedere negativ la Senat, sustinand ca impactul bugetar ar fi foarte mare", a mai subliniat Marinica Dinca.

Guvernul Ponta a plagiat un proiect de lege PNL pentru care daduse aviz negativ

Aberatia zilei: Guvernul Ponta a plagiat un proiect de lege PNL pentru care daduse aviz negativ

Saptamana trecuta, Guvernul Romaniei a plagiat aproape integral, cu tot cu expunerea de motive, un proiect de lege initiat de PNL, potrivit Gandul.info.

Pe 11 iunie 2014, mai multi parlamentari PNL, in frunte cu senatorul Crin Antonescu, au depus la Senat un proiect de lege prin care se cerea dublarea indemnizatiilor acordate victimelor regimului comunist. Proiectul a fost tinut prin sertarele comisiilor vreme de 5 luni.

Pe 3 noiembrie, a doua zi dupa primul tur al alegerilor prezidentiale la care a participat si presedintele PSD Victor Ponta, Guvernul condus de acesta a emis un punct de vedere nefavorabil. "Avand in vedere evolutia prognozata a indicatorilor macroeconomici, in contextul economic actual, precum si angajamentele asumate de Romania in acordurile cu organismele financiare internationale, masurile propuse nu pot fi acceptate", se arata in documentul semnat chiar de Victor Ponta.

In aceeasi zi, Guvernul a depus la Senat, tot sub semnatura lui Victor Ponta, un proiect de lege copiat aproape integral dupa cel al PNL, in care a fost modificat doar cuantumul indemnizatiilor. In ciuda faptului ca initiativa legislativa a liberalilor se afla de mai multe luni in Parlament, cele doua proiecte au fost puse pe ordinea de zi a Senatului in aceeasi zi.

Beneficiind de sprijinul majoritatii parlamentare conduse de Victor Ponta, proiectul copiat a fost adoptat (pe 15 decembrie), in timp ce proiectul PNL a fost amanat pana in februarie, fiind si el adoptat.

Pe 11 martie 2015, proiectul copiat a trecut si de Camera Deputatilor, legea fiind promulgata de presedintele Iohannis si publicata in Monitorul Oficial pe 2 aprilie, urmand sa intre in vigoare de la 1 iulie 2015.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta acuzat plagiat PNL, #Ponta plagiat majorare indemnizatii , #plagiat