Victor Ponta conditioneaza alianta cu Tariceanu

Joi, 08 August 2019, ora 11:28
9323 citiri
Victor Ponta conditioneaza alianta cu Tariceanu
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul ProRomania, fostul premier Victor Ponta, conditioneaza alianta cu ALDE, formatiune condusa de presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu.

El sustine ca aceasta este posibila "daca ALDE nu mai sustine actuala formula" de guvernare.

Ponta a scris, joi, pe contul sau de Facebook, ca si-a descoperit o multime de "prieteni", facand referire la diverse persoane care l-au criticat pentru anuntul privind alianta cu ALDE. Fostul prim-ministru sustine ca majoritatea nu a inteles nimic.

"Ieri mi-am descoperit o multime de 'prieteni' - toti ingrijorati de viitorul meu: Basescu, Barna, Lazaroiu! Chiar si infierbantatul Andrei C (liderul revolutionar al 'Barna-jugend') vrea sa ma salveze - toti imi dau sfaturi!

Ii cunosc pe 'smecherii' astia care se cred doar ei destepti - si care mereu au facut numai dezastre / nu imi plac cei care se lasa manipulati de ei! Daca spun ca sustin un guvern restructurat si cu alt program de guvernare sunt 'tradator' - daca ii conving pe Alde sa iasa de la guvernare si sa cada Guvernul sunt 'terminat' - daca votez motiunea de cenzura si le spun la PNL si USR sa faca guvernul ei nu vor - daca vreau la Grupul lui Macron nu vrea Ciolos - daca ma duc la Grupul Social Democrat insemna ca sunt cu PSD - am basca nu am basca! Politica pentru fraieri!", a scris liderul ProRomania pe reteaua sociala.

De asemenea, el a mai notat, printre altele, ca guvernarea actuala ii asigura liderului USR Dan Barna prezenta in turul doi al alegerilor prezidentiale si o confruntare cu Klaus Iohannis.

"Pot sa explic de fapt ce au inteles toti cei care au sarit ca arsii (majoritatea nu au inteles nimic):

1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual si a Programului de guvernare 'Dragnea - Valcov' este singura actiune concreta si pragmatica din aceasta vara (propunerea este si realizabila daca Alde nu mai sustine actuala formula)

2. Toti 'strigatorii' de la USR si sustinatorii lor din tara si din strainatate vor in realitatea sa ramana Guvernul 'Dancila' - asa au un sac de box in care sa dea mereu si ei scapa de asumarea guvernarii (ca sa nu se faca de ras ca in 2016)

3. O guvernare ca cea de azi ii asigura lui Barna prezenta in turul doi si batalia cu Iohannis (Viorica Dancila nu are nicio sansa sa ajunga in turul doi conducand un Guvern si un Partid care, in fond, nu s-a schimbat deloc fata de perioada lui Dragnea)

4. Toti acesti indivizi prefera (in mod iresponsabil- dupa parerea mea) sa lase Romania sa fie distrusa total din punct de vedere economic si bugetar - ceea ce se intampla prin aberatiile si minciunile pe care le primim in fiecare zi de la Ministerul de Finante / dupa care ei vor beneficia de disperarea si indignarea publica pentru a prelua tara ca in 2010 - chiar daca asta inseamna sa preiei o tara distrusa si inca o generatie irosita

5. La ProRomania avem capacitate profesionala (prin oamenii care au guvernat bine in 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experienta de a discuta si a implementa proiecte de guvernare de succes! Adica exact ce nu au nici PSD dar nici PNL si USR! Si ei stiu asta - si sunt panicati sa nu se vada aceasta realitate!

Am pornit pe un drum cu Echipa ProRomania- dificil, cu multe obstacole si dusmani - nu ne oprim, nu ne abatem de la el! Pentru ca este drumul bun!

Suntem ProRomania - si tinem DOAR cu Romania!", a explicat Ponta.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, miercuri la amiaza, ca partidul sau va face alianta cu Pro Romania.

"Discutii fructuoase in aceasta dimineata cu liderul Pro Romania, Victor Ponta: am hotarat o viitoare colaborare sub forma unei aliante politice!", a scris Tariceanu pe Facebook.

Totusi, la scurt timp dupa acest anunt, presedintele Senatului si-a schimbat postarea. In varianta modificata, liderul ALDE a transmis ca "Discutii fructuoase in aceasta dimineata cu liderul Pro Romania, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei aliante politice!".

A.D.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#alianta Ponta Tariceanu , #Calin Popescu Tariceanu