Victor Ponta, audiat la DNA Oradea (Video)

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 09:59
3901 citiri
Victor Ponta, audiat la DNA Oradea (Video)
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul premier Victor Ponta este audiat la aceasta ora la DNA Oradea.

Potrivit Digi 24, procurorii il chestioneaza pe Ponta in calitate de martor in dosarul lui Mircea Govor, fostul presedinte al PSD Satu Mare.

Mircea Govor se afla in arest preventiv de la sfarsitul anului trecut. El este acuzat de procurorii DNA de mai multe fapte de santaj si folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Presedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv (Video)

In dosar, este urmarit penal si deputatul Andrei Dolineaschi, pentru complicitate la folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere in cadrul unui partid politic, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Mircea Govor apar si numele lui Liviu Dragnea si Victor Ponta.

Stenograme: Numele lui Dragnea si Ponta, in dosarul de santaj al lui Mircea Govor - Cum se negociau functiile politice

Potrivit documentului, in perioada august-octombrie 2013, Govor i-a cerut sprijin lui Liviu Dragnea, la acel moment presedinte executiv al PSD, dar si lui Andrei Dolineaschi, secretar general al partidului, pentru a controla deciziile persoanelor implicate in reorganizarea ANAF, in sensul impunerii persoanelor agreate in functiile de interes din cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Satu Mare.

In acelasi document este mentionat si numele fostului premier Victor Ponta, in legatura cu un caz al primarului PSD al comunei Odoreu, pe care Govor a incercat sa il constranga pentru a interveni pe langa membrii unei comisii de licitatie cu privire la o lucrare finantata din fonduri europene.

Procurorii retin ca primarul PSD in cauza, Dumitru Pop, nu a cedat presiunilor repetate la care fusese supus de Mircea Govor, dar si ca organizatia PSD Odoreu a fost dizolvata de conducerea PSD Satu Mare, din cadrul careia faceau parte Mircea Govor si Valer Marian.

"Ulterior momentului excluderii lui Pop Dumitru din partid, numitul Valer Marian s-a deplasat in comuna Odoreu pentru a-l desemna si instala pe noul presedinte al organizatiei PSD Odoreu - Ardelean Ioan Mircea.

Deoarece era nemultumit de aceasta decizie luata de liderul local al partidului din care facea parte, martorul Pop Dumitru s-a prezentat in fata presedintelui PSD de la acea vreme, numitul Victor Ponta, caruia i-a expus situatia in care se afla si i-a prezentat inclusiv documentele si articolele defaimatoare la adresa sa, la care acesta i-a promis ca va avea discutii lamuritoare cu Valer Marian, incurajandu-l ca situatia urmeaza a fi detensionata in cadrul organizatiei judetene Satu Mare.

De altfel, Valer Marian a declarat ca, ulterior publicarii articolelor defaimatoare la adresa lui Pop Dumitru din perioada februarie-aprilie 2011, a fost abordat pentru o discutie de catre presedintele PSD Victor Ponta, care s-a aratat interesat despre conflictul dintre Govor Mircea si primarul Pop Dumitru.

Valer Marian i-a relatat apoi lui Victor Ponta ca scandalul a pornit de la o licitatie publica, in care cei doi aveau interese divergente, la care Ponta i-a cerut lui Valer Marian sa puna capat acelei situatii tensionate", se precizeaza in referatul procurorilor.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Ponta DNA Oradea Mircea Govor , #DNA