Victor Ponta a prezentat doua masuri PRO Romania pentru iesirea din criza in 2021

Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 15:57
5171 citiri
Victor Ponta a prezentat doua masuri PRO Romania pentru iesirea din criza in 2021
Victor Ponta / Foto: Facebook.com

Presedintele PRO Romania, Victor Ponta, a prezentat, duminica, 1 noiembrie, primele doua masuri din planul partidului pentru iesirea din criza in anul 2021, respectiv un venit minim pentru persoanele fizice si sprijin economic pentru companii.

"Ne-am propus sa venim cu doua masuri foarte clare, foarte simple, care sa fie aplicate in 2021, care merg tintit catre oamenii si firmele care au nevoie de sprijin. Cred ca este important sa le spunem oamenilor ce castiga ei dupa 6 decembrie, ce castiga politicienii stim. Aceste doua masuri vor fi conditiile PRO Romania pentru a vota in viitorul parlament un nou guvern. Din punctul de vedere PRO Romania, guvernul viitor trebuie sa aplice aceste doua masuri. Trebuie sa salveze oamenii, sa arate solidaritate si responsabilitate sociala si trebuie sa faca ceva concret. Anul 2021 trebuie sa fie anul in care iesim din criza economica", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa.

Ponta a precizat ca peste 5,8 milioane de oameni au nevoie de sprijin pentru a trece de criza, din care 1 milion sunt copii.

De asemenea, conform liderului PRO Romania, trebuie ajutati romanii care au plecat in strainatate si majoritatea IMM-urilor.

Prima masura se numeste "Venitul Minim de Criza", se adreseaza oamenilor cu venituri mici si are ca scop asigurarea resurselor minime pe perioada crizei pentru romanii din tara sau strainatate.

Conform PRO Romania, o persoana singura are nevoie de 2.000 de lei lunar pentru a trece de criza in anul 2021 si 1.500 de lei lunar pentru fiecare membru de familie, limita fiind de 4.500 lei pentru o familie.

"Venitul Minim de Criza'' se va acorda prin plata de catre stat a diferentei dintre veniturile realizate de o persoana si nivelul garantat mentionat. Aceasta diferenta se va plati jumatate in bani si jumatate in tichete valorice pentru produse alimentare si sanitare de stricta necesitate.

"Nu este doar o masura sociala, este si una economica, pentru ca aceasta criza este una de consum. De produs se tot produce, dar nu are cine sa cumpere. Oamenii nu au bani sa cumpere sau se tem sa-si cheltuie banii. In acest fel, trecem un sfert din populatia Romaniei un an peste criza si ajutam firmele romanesti sa aiba consumatori", a spus Ponta.

Cea de a doua masura prezentata de presedintele PRO Romania este denumita "Sprijinul Economic de Criza" si se adreseaza IMM-urilor, firmelor cu capital privat si capital romanesc.

Concret, masura prevede o reducere a TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole si alimentare si pentru serviciile din HORECA.

De asemenea, se propune anularea unor obligatii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozit pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele si impozitele datorate activelor neutilizate din cauza restrictiilor si interdictiilor administrative.

In plus, se propune acoperirea a minim 50% pentru chiriile aflate in plata pe perioada nefunctionarii din cauza restrictiilor.

"Nu este normal sa lasam firmele mici sa lupte in procese cu proprietari care le spun 'nu ne intereseaza ca v-au inchis, platiti-ne chiria!'. Este o batalie inegala si trebuie sa intervenim sa salvam aceste firme", a explicat presedintele PRO Romania.

Victor Ponta sustine ca exista o singura conditie esentiala pentru toate aceste firme ca sa beneficieze de sprijin, si anume sa pastreze in cursul anului 2021 acelasi numar de persoane angajate.

"Propunerea noastra, ca partid, este ca oamenii si firmele sa nu fie abandonate in 2021, sa actionam de la 1 ianuarie sa facem sisteme extrem de simple si extrem de usor de aplicat in practica. Si daca facem asta, din 2021 putem sa construim", a mai spus Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Victor Ponta, #pro romania, #sprijin economic , #Pro Romania