USL voteaza Guvernul cu bilele la vedere: "Fosta putere vrea sa ne blocheze!"

Luni, 07 Mai 2012, ora 16:24
2069 citiri
USL voteaza Guvernul cu bilele la vedere: "Fosta putere vrea sa ne blocheze!"

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca parlamentarii USL vor vota cu bilele la vedere pentru investirea Guvernului pe care l-a propus, precizand ca "are emotii".

"Avem in fata un moment extrem de greu si important, acela de a vota impreuna Guvernul Uniunii Social Liberale. E foarte important, in aceste zile cei care pleaca de la putere au incercat cu ultimele puteri, cu ultimele resurse financiare, ultimele parghii sa blocheze investirea Guvernului.

Vom vota cu vot la vedere pentru a nu intra in masinile de propaganda ale adversarilor nostri politici", a spus Ponta.

"Prefer sa am emotii si sa primesc votul de sustinere al Parlamentului".

El le-a cerut tuturor parlamentarilor USL sa se mobilizeze la vot pentru investirea Guvernului.

Ponta a adaugat si ca, la randul lor, membrii Guvernului vor tine seama de Parlament, pentru a nu simti "umilinta" pe care a simtit-o el.

"O sa spun din ce in ce mai putine. Toti ministrii desemnati sunt aici, prezenti, vor fi de fiecare data prezenti pentru a raspunde in fata dumneavoastra, in fata grupurilor parlamentare, asa cum voi fi si eu.

Eram in banca acum 10 zile, as vrea sa nu uit cat de umilit si sfidat m-am simtit de alte guverne", a declarat Ponta.

In noiembrie spunem ca am castigat

Al doilea co-presedinte al USL, Crin Antonescu, a declarat si el ca alianta va simti ca a castigat cu adevarat abia la alegerile parlamentare din toamna si i-a criticat pe cei care "blestema la nastere" Guvernul.

"Mi-am imaginat acest moment de multe ori si in multe feluri. Momentul in care vom avea puterea parlamentara, legala, constitutionala, sa ne asumam responsabilbilitatea de a conduce o Romanie prada unui set aproape complet de dezordini. Momentul acesta a venit mai devreme cu 6-7 luni.

Cred ca sunt niste luni castigate pentru Romania si, in functie de munca acestui guvern al nostru, vom putea spune, in noiembrie, ca am castigat cu totii. 6-7 luni este un termen lung, sunt oameni care poate nu mai traiesc sase luni, sunt oameni pentru care un altfel de tratament din partea celor care ii conduc ar putea insemna ceva", a subliniat liderul PNL.

"In aceste zile se discuta de catre cei care incearca sa blesteme la nastere acest guvern, ca nu este un guvern legitim din cauza plecarilor de la un partid la altul. Noi, USL, avem in spate voturile exprimate in majoritate absoluta, in 2008, de catre cetatenii romani.

Multumesc conducerii partidelor noastre pentru ca am avut curajul de a nu ne feri de ceea ce este greu. A prevalat acest sentiment al datoriei noastre de oameni politici fata de calculul electoral. Sunt convins ca daca vom face cu pricepere ceea ce ne propunem, succesul nostru electoral va fi mai mare", a adaugat acesta.

Georgescu are o bomba nucleara

"Multumesc in mod special domnului Florin Georgescu, care are un minister cheie, aproape o bomba nucleara pe care trebuie sa o gestioneze bine. Ii doresc primului ministru si dvs membrilor Cabinetului USL Victor Ponta sa aveti in exercitiul guvernarii puterea de a face tot ceea ce ati promis.

Sunteti guvernul nostru, care lucrati pentru toata tara. Daca exista inca un semn de bun augur pentru acest guvern este intrebarea adresata lui Victor Ponta, legat de emotii. Nu avem emotii aritmetice in legatura cu votul de azi. Faptul ca primul ministru a spus ca nu are cum sa nu aiba emotii cand merge in fata Parlamentului nu este un raspuns romantic, ci unul pragmatic si perfect politic.

In acest spirit angajez, impreuna cu USL, deplina sustinere si solidaritate pentru ceea ce avem de facut impreuna cel putin pana in 2016", a conchis Antonescu.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#USL vot bile vedere, #USL vot investitura guvern , #premier