USL spala putina in grup (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 04 Octombrie 2011, ora 18:26
7803 citiri
USL spala putina in grup (Opinii)
Foto: Rfi

Iar s-a suparat domnul Ponta pe viata si iar impunge fuga in strainataturi. Nu e prima oara cand liderul PSD se declara invins inainte de razboi si anunta cu surle si trambite cum va emigra ca sa scapa de "dracul" de la Cotroceni.

Ultima oara cand a spus ca pleaca din tara a facut chiar in platoul unei televiziuni. Atunci se lauda ca fuge in Congo, daca nu ajunge in 2012 la guvernare. Sincer sa fiu, cred ca ar trebui sa se pregateasca de pe acum (viza, bilete de avion si alte cele necesare), pentru ca daca va continua cu astfel de declaratii, nu stiu care-i va fi soarta la anul.

Acum lui Victor Ponta tandara i-a sarit de la Legea votului prin corespondenta. Ar fi spus ca, daca PDL va adopta Legea, nu mai are rost nici macar sa mai candideze la viitoarele alegeri. Eu daca as fi tata lu' Ponta si as auzi ca fii'miu a declarat asa ceva, mi-as chema odorul acasa si l-as invata ce e aia lupta pana nu s-ar mai putea tine pe picioare. Pai daca principalul lider al Opozitiei spune asa degajat ca isi ia jucariile si pleaca la soare, pentru ca baietii rai de joaca sunt intr-adevar rai si nu il lasa si pe al sa se joace, atunci ce pretentii sa mai ridici la omul de rand?

Cum sa lupte el cu criza, cu efectele unei guvernari haotice si corupte, cu vestile tot mai proaste, cu greutatile cotidiene, daca omul in care poate ca si-ar fi pus sperantele declara ca e gata oricand sa lase totul si sa plece in vacanta? Nu stiu de unde ii vine aceasta lehamite generalizata si atotcuprinzatoare presedintelui PSD, daca din prea mult suflet sau prea putina inteligenta politica practica si experienta de viata, inca, limitata. Nu cred, de exemplu, ca un Traian Basescu ar fi declarat asa ceva vreodata, macar si pentru a nu da impresia adversarului ca e gata sa renunte.

La fel as simti si daca as fi fost unul dintre cei care l-as fi votat pe Victor Ponta sa ma reprezinta in Parlament. M-as fi simtit acum tradat, abandonat si inselat in asteptari. Poate ca prostia guvernantilor si planul lor de a mai castiga cateva voturi (inclusiv alegerile), prin diverse tehnici si legi electorale ce pot fi usor manipulate, te aduce pe culmile disperarii si te umple de dezgust. E posibil ca o fire impulsiva sa spuna -"imi ajunge cu atata mizerie, ma las de meserie". Ok. E uman si e de inteles. Insa tocmai asta face diferenta intre un politician inzestrat cu simtul castigatorului si unul care penduleaza etern intre o gafa si retractarea ei.

Si Traian Basescu a spus intr-un interviu pe la mijlocul anilor '90 ca e dispus sa renunte la politica, pentru ca nu-i place murdaria si oamenii de slaba calitate. Si de atunci a ramas mereu in Opozitie, mereu de cealalta parte a "zoaielor de pe geamul" politicii romanesti. Dar a facut-o in asa fel incat cu aceasta strategie a castigat aproape toate razboaiele la care a participat. Si nicio clipa nu l-a lasat pe adversar sa creada ca ar putea castiga in fata lui. Chiar daca habar n-avea la ce se inhama. Poate ca Victor Ponta si Crin Antonescu ar trebui sa mediteze un pic mai atenti asupra determinarii cu care ar trebui sa lupte fata de un adversar care nu e nici pe departe inca invins.

"Nu pot ei fura, cat puteti voi vota" ar putea, de exemplu, sa fie schimbat in "nu pot ei fura, cat putem noi convinge". Pana si acest slogan instant si gratuit livrat pentru folosul domniilor lor face mai multi bani decat intentia rusinoasa de a da bir cu fugitii. Ce anunta insa Ponta? - "Plecam din toate functiile daca se adopta legea votului prin corespondenta. Nu sa mai stam in Parlament, dar nu are rost nici sa candidam".

La asa atitudine, aproape ca bascalia facuta de Roberta Anastase e binevenita si binemeritata. Nu ca fosta misa si actuala patroana a voturilor suspecte din Camera ar avea dreptate, ci pentru ca lipsa de curaj intotdeauna este taxata cu maximum de pedeapsa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Victor Ponta presedinte PSD, #Crin Antonescu presedinta PNL, #alegeri generale 2012, #Roberta Anastase presedinte Camera , #USL