USL s-a rupt: Ce au discutat Ponta si Basescu la Cotroceni

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:525719 citiri
USL s-a rupt: Ce au discutat Ponta si Basescu la Cotroceni
Foto: EVZ

Premierul Victor Ponta a discutat intr-o scurta intalnire cu presedintele Traian Basescu despre numirea unor ministri interimari in locul ministrilor liberali care demisioneaza miercuri.

"I-am propus presedintelui ca in locul ministrilor liberali sa numesc ca ministri interimari membri actuali ai Cabinetului si saptamana viitoare sa merg in Parlament cu o noua structura guvernamentala. Presedintele m-a asigurat ca va semna imediat decretele cu numirile interimarilor si, imediat ce se publica, vom avea sedinta de guvern ca sa ne continuam activitatea, atat de normal cat se poate", a declarat Victor Ponta, intr-o interventie la B1 Tv.

USL s-a rupt: Ce au discutat Ponta si Basescu la Cotroceni - LIVE

Victor Ponta sustine ca presedintele va semna azi si memorandumul FMI. "In al doilea rand, vom adopta in cursul sedintei de astazi memorandumul FMI in conditiile pe care le-am discutat cu presedintele tarii, domnia sa va semna, ca mesaj de stabilitate a tarii, sa il trimitem la Washington", a spus premierul dupa intalnirea cu Traian Basescu.

Miercuri, ministrii liberali din guvernul Ponta urmeaza sa isi dea demisia, iar PNL urmeaza sa treaca in opozitie. Decizia a fost anuntata marti seara de presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa mai multe saptamani de criza politica provocata de refuzul premierului Victor Ponta de a accepta nominalizarea PNL pentru functia de ministru de interne si vicepremier, Klaus Iohannis.