Un viscol care spulbera USL

Miercuri, 29 Ianuarie 2014, ora 15:28
6178 citiri

De cate ori ninge, acelasi spectacol, imagini cu automobile inzapezite, cu politisti infrigurati care incearca sa opreasca traficul pe un drum inghetat, autotrenuri troienite, gravide scoase cu tancul din sate izolate. In fiecare an, acelasi spectacol al suferintei platitorilor de taxe si al neputintei autoritatilor.

Victor Ponta si Liviu Dragnea si-au suflecat manecile de la puloverele Paul&Shark si au pornit sa coordoneze un dezastru anuntat. Asa e in fiecare an cand ninge, de ce au crezut ca va fi altfel? Un sistem corupt nu va genera decat situatii falimentare.

Au inceput cu sedinte televizate in care se purta un dialog superficial cu prefectii care te ducea cu gandul la un teatru in fata opiniei publice. Niciodata, nimeni nu e pregatit pentru deszapezire pentru ca pur si simplu nimeni nu se ocupa de asta in tot restul anului. Banii se impart de la centru si se duc, in principal, catre buzunarele baronilor locali, care sunt proprietarii ascunsi ai companiilor care intretin drumurile. Si, uite asa, se alege praful.

De ce crede Victor Ponta ca poate controla o problema care afecteaza milioane de oameni, de ce crede ca fara responsabilizarea autoritatii locale va putea vreodata vreun guvern sa faca fata provocarilor naturii? In Austria oare cine face deszapezire? Prim-ministrul? Cand se duce la schi sau aiurea, ar trebui sa observe care e sistemul prin care tarile vecine, cu ierni asemanatoare, reusesc sa nu se blocheze de la prima ninsoare.

In urma cu doi ani, pe vremea Guvernului Ungureanu, PSD si actualul premier strigau ca din gura de sarpe, fiind in Opozitie, ca Executivul nu reuseste sa scoata oamenii din zapada. Iata ca a venit vremea USL sa-si faca treaba si parca neputinta lor e si mai mare.

Nici atunci si nici acum, puterea centrala nu a reusit sa activeze autoritatea locala si asta numai si numai din cauza coruptiei care paralizeaza institutiile statului, centrale si locale.

Este foarte greu de inteles de ce crede Victor Ponta ca poate sa conduca tara de la televizor, de ce transmite in direct sedintele de guvern si de ce foloseste Executivul ca pe o tribuna politica?

Demult n-am mai vazut un lider atat de surprins de ceea ce i se intampla. Intr-o saptamana, lovit de o tragedie aeriana si de un viscol, tot esafodajul politic al sefului PSD s-a fisurat.

Acum marea intrebare e cat va mai rezista la conducerea Executivului?

Pentru ca, fara schimbari radicale, primavara va prinde Guvernul intr-o situatie de criza profunda. Iata, nici macar nu mai e vorba de USL. Crin Antonescu, dupa ce a fost fluierat la Iasi, s-a ascuns la caldura. Cei doi lideri se faulteaza reciproc, partidele lor candideaza pe liste separate la europarlamentare, asa ca e greu sa se mai vorbeasca de marea alianta care triumfa in alegeri in urma cu un an si doua luni.

In situatii de criza se vede forta unui lider si, din pacate, Victor Ponta nu a reusit sa administreze cele doua crize din cauza imaturitatii si a compromisurilor politice facute in interiorul partidului. A fost atat de sigur pe el, atat de sigur pe cele 60 de procente castigate in decembrie 2012, incat s-a crezut de neclintit. Un viscol a fost insa suficient.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta autoritati zapada, #viscol Ponta autoritati , #premier