Un pesedist cere demisia lui Ponta: A ajuns sef PSD nu datorita meritelor, ci unei conjuncturi

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 14:53
6694 citiri
Un pesedist cere demisia lui Ponta: A ajuns sef PSD nu datorita meritelor, ci unei conjuncturi
Foto: Arhiva

Andrei Alexandru (PSD), fost consilier al lui Ion Iliescu si fost purtator de cuvant timp de 8 ani al lui Nicolae Vacaroiu, i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta in care ii cere sa renunte la functia de prim-ministru si sa nu mai candideze la Congres.

"Va solicit sa va retrageti din functia de prim ministru al Guvernului Romaniei si sa nu mai candidati pentru un nou mandat de presedinte al PSD la Congresul ce se apropie. Nu pentru ca nu ati avea dreptul statutar, ci pentru a evita o situatie similara cu cea creata la precedentul Congres de Mircea Geoana, care ar aduce mari deservicii partidului", scrie Andrei Alexandru in scrisoarea prezentata de Libertatea.

Ca argumente, acesta reaminteste ca "votul masiv obtinut de USL la alegeri a fost in mare masura anti-Basescu" precum si faptul ca "majoritatea covarsitoare a electoratului a crezut ca viitoarea putere executiva si legislativa va face 'dreptate pana la capat' si va relansa economia romaneasca grav afectata de incompetenta si coruptia camarilei lui Basescu".

"Lasand la o parte episodul penibil legat de numirile la Parchete si DNA, 'dreptate pana la capat' devine pe zi ce trece 'musamalizare pana la capat'"(...) Daca vreti cu adevarat 'dreptate pana la capat', pentru ce faceti uz de toate mijloacele permise si nepermise ca, alaturi de Basescu, sa controlati Justitia? Aveti probleme personale legate de Codul Penal? Au asemenea probleme prieteni ai dumneavoastra sau membri ai familiei? Ati facut vreo intelegere verbala sau scrisa cu Basescu ca hotii deghizati in politicieni sa scape de bratul Legii? Sunteti santajabil? Raspunsul, care decurge logic din declaratiile si deciziile dumneavoastra, pare a fi: 'DA'", sustine Andrei Alexandru.

Pesedistul spune ca si-a adus aminte ca socrul lui Ponta, Ilie Sarbu, este un "foarte apropiat prieten si colaborator al lui Ioan Rus si al echipei din Cluj", echipa care, spune el, "i-a facut propaganda electorala publica lui EBA, dar mai ales lui Elena Udrea impotriva lui Blaga, inaintea Conventiei PDL".

"Este acelasi Ilie Sarbu care a cerut sa nu mai fie vazuta fotografia lui Ion Iliescu la grupul parlamentar al PSD din Senat. Poate va mai aduceti aminte de Ion Iliescu! Este presedintele-fondator si de onoare al partidului, cel pe care il folositi la diverse ocazii festive drept aliat de fatada, dar caruia nu prea ii mai raspundeti la telefon si de ale carui pareri nu mai tineti seama", ii reproseaza Andrei Alexandru lui Victor Ponta.

Acesta nu uita nici de vicepremierul Gabriel Oprea, nasul baiatului lui Ponta, pe care il considera "colaborator al portocaliilor, fara de care Traian Basescu n-ar fi putut sa-si bata joc de romani", si nici de UDMR cu care Ponta a facut "un pact clandestin" pentru cooptarea la guvernare.

"Mi-am mai amintit de asa-zisul pact de coabitare semnat cu Basescu intr-un soi de clandestinate usor de inteles. Lumea n-a votat USL-ul ca sa colaborati Dumneavoastra cu Basescu, ci dimpotriva, ca sa-l neutralizati prin mijloace legale si constitutionale(...)

De la alegeri incoace, exista totusi un capitol la care aveti rezultate cu adevarat remarcabile: prezenta seara de seara la diverse televiziuni. De parca pentru asta ne-a ales lumea: sa va admire vecinii si familia intr-o telenovela 'live'. Cu atatea televiziuni pe cap, cand sa mai aveti vreme si pentru biata economie a Romaniei?", il ironizeaza pesedistul pe Victor Ponta.

Andrei Alexandru considera ca victoria USL in alegeri este "departe de a fi meritul" lui Victor Ponta si, mai mult, ca dupa alegeri, s-a vazut ca "imparatul e gol", adica Victor Ponta "a ajuns la conducerea PSD nu datorita unor merite politice sau profesionale, ci printr-o conjunctura unica si absolut intamplatoare".

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Andrei Alexandru demisie Ponta, #demisie Ponta numire procurori , #presedinte PSD