Umbrarescu a cadorisit cuplul Ponta-Keleti cu o masina de curse

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 14:16
5367 citiri
Umbrarescu a cadorisit cuplul Ponta-Keleti cu o masina de curse
Foto: bzi.ro

Victor Ponta, presedintele PSD, a primit din partea lui Dorinel Umbrarescu, unul dintre "regii asfaltului", o sponsorizare de 502.000 de lei pentru ca acesta sa poata concura in Raliul Romaniei si in sezonul 2009.

Mai exact, Umbrarescu a cumparat efectiv masina de concurs,un Renault Clio RS3, cu care Ponta a participat la raliuri, scrie Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, afacerea Ponta-Keleti-Umbrarescu a fost descoperita de Garda Financiara din Bacau. Asfaltatorul din Podu Turcului a acordat in 2009 o sponsorizare firmei Automedia SRL din Cluj Napoca. Afacerea a fost perfectata intre doua firme ale lui Dorinel Umbrarescu - A&R SRL si Tehnostrade SRL - respectiv Automedia SRL, reprezentata de catre Edwin Keleti, coechipierul lui Victor Ponta.

Prin contract, Umbrarescu a facturat contravaloarea masinii de raliu, iar Keleti se obliga sa ofere servicii de publicitate, fiind un barter obisnuit.

Masina a fost cumparata in mai 2009, dar contractul de publicitate cu firma lui Keleti a fost semnat abia dupa cinci luni. Keleti se obliga sa achite contravaloarea masinii in trei rate. A si facut-o, in septembrie 2009, septembrie 2010 si februarie 2011.

De fapt, intre Umbrarescu si firma pilotului clujean existau doua contracte in oglinda - unul de vanzare-cumparare a masinii si unul de publicitate. In aceeasi zi in care "Regele Asfaltului" emitea factura cu rata masinii, Edwin Keleti emitea o alta factura cu valoarea serviciilor de publicitate. Facturile avea exact aceeasi suma trecuta, compensandu-se. In total, s-au plimbat chitante in valoare de 502.866 lei.

Marele semn de intrebare il reprezinta faptul ca firma clujeana n-a facut niciodata publicitate companiilor lui Dorinel Umbrarescu, fapt sesizat de Garda Financiara Bacau.

Pe masina de curse cumparata de "Regele Asfaltului" si folosita in competitii de cuplul Ponta-Keleti nu este inscriptionat numele niciunei firme apartinand lui Umbrarescu. In 2009 nici nu se mai puteau realiza servicii de publicitate deoarece mai erau de disputat doar doua curse din Campionatul National.

Comisarii Garzii Financiare au cerut conducerii A&R SRL sa justifice efectuarea acestor servicii, iar administratorul firmei, Cornel Bunghiuz a recunoscut, sub semnatura, ca acestea au lipsit cu desavarsire.

Prin urmare, masina de 100.000 de euro (fara TVA) a ramas un cadou din partea lui Dorinel Umbrarescu pentru echipajul de raliuri Victor Ponta-Edwin Keleti, mai scriu jurnalistii de la EvZ.

Contactat telefonic, Edwin Keleti a spus: "Va multumesc pentru interes. Momentan nu am nimic de declarat. O zi buna".

In schimb, Victor Ponta a parut surprins complet de aceasta dezvaluire si a incercat sa se delimiteze de coechipierul sau. "Sunt intrebari lipsite de inteligenta. Copilotii pot participa cu orice pilot deci nu este partenerul meu. Arestati-l voi, de la Evenimentul zilei, pe Keleti daca a facut ceva ilegal".

Vestea proasta pentru cuplul de raliuri este ca relatia contractuala dintre Automedia Cluj si firmele lui Dorinel Umbrarescu face si obiectul unei posibile evaziuni fiscale.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta raliu sponsor, #Ponta Keleti Umbrarescu, #Ponta sponsorizare raliu , #presedinte PSD