Studentii, furiosi pe minivacanta de alegeri - plangere penala impotriva lui Ponta si a trei ministri

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 15:57
9008 citiri
Studentii, furiosi pe minivacanta de alegeri - plangere penala impotriva lui Ponta si a trei ministri
Foto: Facebook/Alexandru Bajdechi

Un student la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti a depus o plangere penala la DNA impotriva premierului Victor Ponta si a trei ministri, nemultumit de faptul ca este fortat sa intre in minivacanta de alegeri.

Alexandru Bajdechi, student in anul I la Drept, a anuntat miercuri ca a depus plangere penala pe numele lui Victor Ponta pentru abuz in serviciu, precum si impotriva ministrului Educatiei Remus Pricopie si ministrului delegat pentru Invatamant Superior Mihanea Costoiu, cu aceleasi acuzatii, relateaza Ziua de Constanta.

O astfel de reclamatie la DNA a fost facuta si pe numele ministrului Muncii Rovana Plumb, aceasta fiind acuzata de complicitate la abuz in serviciu.

Gestul tanarului, fost presedinte al Consiliului Judetean al Elevilor Constanta, vine dupa ce Executivul a decis marti, prin hotarare de guvern, ca toti studentii romani sa aiba liber vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, pentru a putea merge sa voteze in localitatile de domiciliu, cu toate ca pot face acest lucru si la orice sectie din orasele in care se afla, pe listele suplimentare.

Bajdechi a explicat ca, initial, intentiona sa depuna plangere pe numele ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, in locul Rovanei Plumb, insa ulterior a aflat ca ea a fost cea care a aprobat trecerea hotararii de guvern nr. 1003/2014.

Studentii, nemultumiti de minivacanta

Cei mai multi dintre studentii au fost luati prin surprindere de decizia Guvernului de a le acorda doua zile libere pentru turul doi al prezidentialelor, astfel incat sa poata merge sa voteze in localitatile de domiciliu.

Reactia neasteptata a studentilor la minivacanta daruita de Ponta - de ce nu se bucura

Declaratia ii apartine presedintelui Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Cristi Popescu, care a amintit ca tinerii au cerut liber si la alegerile parlamentare, cand nu se putea vota decat in localitatea de domiciliu, si abia au reusit sa obtina o singura zi libera.

Ponta comparat cu Ceausescu, dupa ce le-a dat studentilor minivacanta de alegeri

"In trecut, am cerut liber la alegerile parlamentare, pentru ca nu puteam vota decat in localitatea de domiciliu, si cu greu am reusit sa obtinem o zi libera. Acum am primit doua fara sa cerem. Ma mir ca nu am fost informati. Din ce am inteles, se doreste evitarea problemelor cu listele suplimentare, din 2 noiembrie.

Nu stiu daca asta era cea mai buna solutie, cred ca ar fi trebuit sa lucreze pentru remedierea problemelor de atunci. Am fi vrut sa fim consultati, sa spunem si noi ce credem. Avem si colegi nemultumiti, pentru ca va trebui sa recuperam (cursurile programate in zilele libere - n.red.), in conditiile in care ei puteau sa voteze oricum", a detaliat liderul ANOSR.

Doua zile libere pentru turul doi al prezidentialelor

Premierul si candidatul PSD la presedintie Victor Ponta a anuntat ca studentii vor avea liber vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, pentru a putea merge sa voteze in localitatile de domiciliu, cu toate ca pot face acest lucru si la orice sectie din orasele in care se afla, pe listele suplimentare.

Alegeri prezidentiale 2014: Ponta le da studentilor minivacanta de alegeri

Initiativa a venit luni din partea ministrului Educatiei Remus Pricopie, care a propus Guvernului ca studentii romani sa aiba liber vineri si luni, pentru a putea merge in localitatea de domiciuliu sa voteze pe listele obisnuite, nu pe cele suplimentare pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale, de pe 16 noiembrie.

Alegeri prezidentiale 2014 Liber pentru studenti ca sa voteze la ei acasa

Decizia vine dupa ce, la primul tur al alegerilor, foarte multi studenti s-au plans de faptul ca nu au reusit sa voteze si au criticat proasta organizare a alegerilor prezidentiale.

AFP: Studentii romani in ziua votului, intre dezamagire si clatite

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#student plangere penala Ponta, #plangere penala Ponta minivacanta, #minivacanta studenti penal , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014