Stratfor: Ponta risca un conflict cu Iohannis si cu justitia, expunandu-se presiunilor internationale

Vineri, 12 Iunie 2015, ora 20:11
7670 citiri
Stratfor: Ponta risca un conflict cu Iohannis si cu justitia, expunandu-se presiunilor internationale
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta risca sa intre in conflict cu presedintele Klaus Iohannis, cu justitia si sa fie supus presiunilor din partea aliatilor straini ai Romaniei, comenteaza Stratfor, subliniind ca, indiferent daca prim-ministrul ramane in functie, "stabilitatea Guvernului va fi afectata".

"Premierul Victor Ponta se confrunta cu perspectiva unui conflict cu presedintele si cu justitia, risca sa aiba dificultati in adoptarea unor proiecte legislative si sa fie vizat de posibile presiuni din partea aliatilor straini ai Romaniei", conform unor analisti Stratfor citati de Bloomberg.

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Victor Ponta sa demisioneze, iar opozitia mentine obiectivul inlaturarii Guvernului Romaniei, noteaza Bloomberg.

Motiunea a picat, Guvernul ramane in functie - ce scrie presa externa: Ponta supravietuieste cu usurinta votului

"Chiar daca acesti factori nu il forteaza pe Ponta sa demisioneze, vor afecta stabilitatea Guvernului", adauga Stratfor.

"Conflictul dintre sustinatorii si criticii (lui Ponta - n.red.) poate slabi abilitatea actualei legislaturi de a adopta reforme", atrag atentia analistii Strafor.

Agentiile de presa internationale relateaza despre respingerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Victor Ponta, Bloomberg si Agence France Presse notand ca scandalul de coruptie care il vizeaza pe premierul Romaniei va continua.

Presa rusa: Suspiciunile la adresa lui Ponta ridica semne de intrebare privind statutul Romaniei in UE

"Premierul Romaniei supravietuieste motiunii de cenzura, iar scandalul de coruptie va continua", titreaza agentia Bloomberg. "Premierul Romaniei a reusit sa invinga motiunea de cenzura impotriva Guvernului pe care il conduce. Aceasta situatie probabil nu va stinge criza in care este implicat", comenteaza Bloomberg.

Victor Ponta "este supus presiunilor pentru a demonstra angajamentul de combatere a coruptiei. Uniunea Europeana, care nu a permis Romaniei sa adere la Spatiul Schengen nici macar la opt ani de la admiterea in Blocul comunitar, monitorizeaza situatia coruptiei din Romania. Statele Unite au transmis saptamana trecuta, in momentul anuntarii anchetei in cazul lui Victor Ponta, ca 'legea trebuie aplicata in mod egal pentru toata lumea'", subliniaza Bloomberg.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Ponta conflict Iohannis, #Ponta conflict Justitie, #Ponta Stratfor , #Klaus Iohannis