Strans uniti, colegii din PSD il asteapta pe Ponta "in fruntea tuturor functiilor pe care le are" (Video)

Luni, 06 Iulie 2015, ora 13:59
3920 citiri
Strans uniti, colegii din PSD il asteapta pe Ponta "in fruntea tuturor functiilor pe care le are" (Video)
Foto: Facebook / Victor Ponta (Arhiva)

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni ca toti colegii il sustin si il asteapta pe premierul si presedintele Victor Ponta sa se intoarca in tara, iar socrul acestuia, senatorul PSD Ilie Sarbu, a anuntat ca saptamana aceasta Ponta se va intoarce "in fruntea tuturor functiilor pe care le are".

Intr-o conferinta de presa tinuta, luni, dupa sedinta conducerii de partid, Rovana Plumb a subliniat inca o data ca PSD "il sustine pe premierul si presedintele Victor Ponta, ii ureaza sanatate si asteapta sa revina dupa perioada de recuperare".

Rovana Plumb a subliniat ca la sedinta Biroului Permanent al PSD a fost prezent si "prim ministrul interimar, liderul UNPR, generalul Gabriel Oprea" si a dat asigurari: "Coalitia la guvernare sustine guvernul Ponta!"

Debandada in PSD: Dragnea nu stie nimic despre Ponta si nici de ce i-a bagat "doamna Rovana" in sedinta

Liderul interimar al PSD a subliniat ca in ultimele saptamani Guvernul si Parlamentul au luat "masuri extrem de importante pentru cetateni", in contextul in care premierul Ponta, liderul coalitiei de guvernare, este plecat de mai bine de trei saptamani in Turcia.

Rovana Plumb a afirmat ca Romania are crestere economica, cunoaste o crestere a investitiilor, a locurilor de munca si "o colectare impresionanta facuta de ANAF", subliniind ca "toate masurile sunt sustenabile".

"Asteptam promulgarea celor doua legi foarte importante pentru romani - Codul fiscal si Codul de procedura fiscala - pentru a le implementa. Romania se afla pe drumul cel bun. Nu suntem de acord ca sa existe o perturbare de la acest drum atat de important pentru romani", a mai declarat Plumb, facand trimitere la faptul ca PNL "doreste cu orice pret sa creeze instabilitate", pentru ca cere insistent demisia lui Victor Ponta.

Intrebata despre revenirea in tara a premierului, Rovana Plumb a dat un raspuns evaziv: "Il asteptam, ii dorim sanatate, in momentul in care medicii vor decide cu siguranta se va intoarce, noi il asteptam".

"Nu stim cand revine, cu cat revine mai repede cu atat va fi mai bine", a mai spus liderul interimar al PSD, alaturandu-se astfel lui Liviu Dragnea, coordonatorul politic al partidului, care a declarat luni dimineata ca nu mai stie nimic despre Victor Ponta.

Totodata, Rovana Plumb a respins ideea organizarii unui miting de sustinere a premierului absent.

"De la bun inceput va spun ca in BPN nu s-a luat in discutie acest subiect. Exista sustinere pentru premierul Victor Ponta, presedintele PSD Victor Ponta, atat in ceea ce priveste PSD, cat si coalitia la guvernare. Ultimele sondaje arata ca premierul are o sustinere a populatiei, asa ca nu vedem niciun motiv sa recurgem la astfel de evenimente", a mai declarat Rovana Plumb, precizand inca o data ca "partidul este unit" si "toti colegii isi doresc ca premierul sa revina in tara".

Singurul care a parut la curent cu situatia lui Victor Ponta a fost socrul sau, Ilie Sarbu, liderul senatorilor PSD.

"Se simte bine si saptamana asta eu cred ca ajunge acasa. Asta nu decidem nici noi, nici el, pana nu spune profesorul care l-a operat ziua in care poate pleca. Dar se simte bine, asta e important", a declarat Ilie Sarbu, citat de stiripesurse.ro, precizand ca Victor Ponta se va intoarce "in fruntea tuturor functiilor pe care le are".

Ilie Sarbu l-a vizitat pe Victor Ponta in Turcia chiar in ziua in care Parlamentul a votat numirea lui Mihai Razvan Ungureanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

Victor Ponta a plecat pe neasteptate din Romania, mai intai la Baku, apoi in Turcia, pentru a se opera la genunchi, in data de 12 iunie, iar de atunci nu a mai fost vazut, fiind prezent in spatiul public doar prin postari pe Facebook si interventii telefonice.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Rovan Plumb Ponta revine Turcia, #Ilie Sarbu Ponta revine Turcia , #presedinte PSD