Si Victor Ponta se intalneste cu Victoria Nuland

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 21:582248 citiri
Si Victor Ponta se intalneste cu Victoria Nuland
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victoria Nuland, adjunctul secretarului de stat american pentru Europa si Eurasia, va fi primita de premierul Victor Ponta, miercuri, la ora 11.15, la Palatul Victoria, a anuntat Guvernul.

Nuland va fi primita de presedintele Klaus Iohannis la ora 9.00, surse politice precizand pentru Mediafax ca oficialul american mai are programate intrevederi cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Iohannis se intalneste miercuri cu Nuland

Anterior, surse oficiale au declarat ca premierul Victor Ponta se va intalni, intr-o intrevedere privata, cu adjunctul secretarului de stat american pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, care va sosi marti in Bucuresti.

Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc in urma cu un an, in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european, cand s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, dar nu si cu premierul Ponta, care a plecat atunci cu sotia in vizita privata in Italia.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se intalneste miercuri cu Nuland

La acel moment, Ponta a argumentat ca avea demult programata vizita in Italia si ca ministrul Corlatean era indreptatit sa exprime pozitia Guvernului.

La randul sau, Nuland a evitat sa comenteze absenta premierului Victor Ponta pe parcursul vizitei sale la Bucuresti, precizand ca nu doreste sa se implice in dezbaterea politica interna din Romania, si a apreciat ca este "o coincidenta" faptul ca Ponta a avut "alte obligatii" de onorat in timpul vizitei sale la Bucuresti.

Surse oficiale au precizat insa pentru Mediafax ca, acum, Ponta se va intalni cu oficialul american, pentru o discutie "tete-a-tete", miercuri dimineata.

Ponta s-a mai intalnit cu Nuland in luna septembrie, in SUA, cu ocazia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, cu care a discutat atunci despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii si modalitatea concreta de sprijin din partea Romaniei pentru coalitia internationala impotriva gruparii Statul Islamic.

Victoria Nuland va ajunge, marti, la Bucuresti, dupa ce luni s-a aflat la Berlin, pe parcursul acestei saptamani urmand sa mai mearga la Sofia si la Paris.

Nuland va discuta cu oficiali romani de rang inalt despre "chestiuni bilaterale si regionale", potrivit Departamentului de Stat american, surse oficiale precizand anterior ca oficialul american se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Comentarii
silvia_h
rank 5
Si nu-i frică? Nu si-a aranjat nici o fugă pe undeva, prin Africa or