Si daca dincolo de gardul USL se afla un leopard? (Opinii)

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 14:29
4799 citiri
Si daca dincolo de gardul USL se afla un leopard? (Opinii)

Conotatia zicalei cu leopardul indica ceva rau, periculos si neasteptat, dar performanta USL, fie si in cadrul unui guvern de sase luni, are nevoie chiar de o felina. Adica ceva suplu, atent si curajos.

Detectez in atitudinea lui Victor Ponta, care n-a iesit de vineri din perioada de 30 de secunde de dupa caderea lui MRU in care anunta componenta noii echipe guvernamentale - dar si Traian Basescu a demisionat in 5 minute, deci istoria, in politica, are alta reprezentare a timpului - o tot mai mare prudenta.

Va discuta cu delegatia FMI - aia pe care o trimitea acasa, caci Romania nu avea nevoie de banii facilitati de niste contabili de mana a saptea - , va discuta cu ministrul de Finante, probabil si cu gestionarul procedurilor de absorbtie a fondurilor europene, si de-abia cand va afla cum suna teschereaua va sti daca nu cumva, in perioada de "jos", cand toata suflarea ii cerea programe si simulari matematice, nu povesti, a exagerat infatisandu-se poporului pe calul unui haiduc.

Intre timp, a adaugat prudenta la prudenta, pentru ca, spre deosebire de Crin Antonescu, el se afla cu un picior in scopul propus.

Si a anuntat ca primul criteriu in desemnarea membrilor Cabinetului, inainte de repartizarea dupa algoritm, este propria vointa.

E si normal! Are in vedere, in primul rand, ca performanta sa, sau lipsa acesteia, sa aduca succes electoral, si gandul sau numarul unu se indreapta spre PSD. Acolo va trebui sa dea socoteala, nu in fata congreselor reunite ale partidelor ce compun USL.

Este cunoscut faptul ca votantii social-democratilor sunt mai lipsiti de instructie. Lor, detaliile bugetare, cum ar fi datoria publica de 50 de miliarde de euro sau rezerva de 5 miliarde, acumulata tot pe datorie, nu le spune mare lucru. Nivelul de asteptare este enorm.

Asa ca indiferent cat va sta la Palatul Victoria, grupul de tranzitie spre alegeri nu are decat sansa de a continua politicile portocalii, deoarece au fost asezate intr-o matca gandita spre a maximiza profitul electoral.

Desigur ca intr-o asemenea situatie va trebui sa dea explicatii. Sa-si manance din acuzatiile din ultimul an, sa joace cartea candorii, sa asigure electoratul ca planurile USL raman in picioare si vor fi aplicate dupa castigarea alegerilor din toamna, deoarece misiunea Guvernului sau este exclusiv aceea de a le pregati. Timp de sase luni?

Pentru linistea acestui popor, pentru a-i sterge din neputinta de a fi redus la masa de manevra, sper din tot sufletul ca Guvernului PDL i se poate demonstra rapid incompetenta, iar planurile USL se bazeaza pe ceva solid.

Intr-un moment atat de dificil pentru romani, culoarea politica a celor care conduc nu are nicio importanta, daca prestatia lor ajuta tara sa progreseze.

Asa ca indiferent cat mi-ar spune mie inima ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt niste papagali, vreau sa reuseasca. Imi doresc sa ma fi inselat.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#program guvernare Ponta, #promisiuni Ponta USL, #Ponta salarii pensii, #Ponta austeritate, #Guvern Ponta pregatire alegeri , #premier