Sever Voinescu: Mini-recensamantul, combinatie de incompetenta si rea-credinta

Marti, 07 August 2012, ora 20:36
2510 citiri
Sever Voinescu: Mini-recensamantul, combinatie de incompetenta si rea-credinta
Foto: ziuaveche.ro

Anularea mini-recensamantului pe care Guvernul Ponta il ceruse pentru a stabili cu exactitate numarul de alegatori de pe listele electorale releva "o combinatie letala de incompetenta si rea-credinta a Guvernului Ponta", crede vicepresedintele PDL Sever Voinescu.

"Este inca una din acele situatii in care se vede limpede combinatia letala de incompetenta si rea-credinta a Guvernului Ponta. De la bun inceput, din 3 iulie, Guvernul Ponta continua aceste operatiuni calificate drept lovitura de stat, in scopul de a ridica nivelul de tensiune politica si sociala si de a crea confuzii.

Pentru ca Victor Ponta vrea sa pescuiasca rezultatul pe care il doreste el de la referendum in ape tulburi. Si atunci el trebuie sa tulbure apele.

Toata povestea cu mini-recensamantul a fost de la bun inceput o prostie. Noi am atras atentia ca este imposibil, absolut imposibil sa faca acest lucru. Si cred ca asemenea diversiuni care, prin insumare, nenorocesc Romania, vor continua. Atat timp cat Victor Ponta este prim-ministru, acest stil de guvernare va continua", a spus liderul democrat-liberal, pentru Ziare.com.

Ponta: Nu mai facem mini-recensamant

Deputatul PDL nu stie care au fost motivele pentru care s-a renuntat la mini-recensamant, dar ca PDL a zis de la bun inceput ca este "inutil si irelevant" si ca Victor Ponta nu a beneficiat de un proces "de dumirire".

"Habar n-am ce l-a determinat (pe Victor Ponta - n.red.) sa renunte, dar nu cred in orice caz ca vreun proces firesc de dumirire. Stiti ca oamenii, pe lumea asta, se dumiresc in general. Isi dau seama la un moment dat ca iau decizii gresite. La Victor Ponta nu este cazul pentru ca el este incrancenat in ura impotriva lui Traian Basescu si procesul de dumirire firesc pentru orice om este, in cazul lui Victor Ponta, blocat de aceasta ura.

Nu stiu care au fost motivele, dar in niciun caz nu cred ca Victor Ponta si-a revenit in fire si a inteles el insusi ca a pornit pe un drum gresit", s-a aratat de parere Sever Voinescu.

Un referendum invalid nu se poate transforma intr-unul valid, prin mini-recenzare

Acesta a evitat sa aprecieze daca aceasta actiune reprezinta un pas important spre invalidarea referendumului. In opinia sa, referendumul "trebuia invalidat de la bun inceput".

"Curtea Constitutionala este in situatia de a decide legal, sper ca eliberata de orice influente si presiuni, asupra validitatii referendumului. Victor Ponta, daca si-a imaginat vreo secunda ca poate face dintr-un referendum invalid un referendum valid, doar pentru ca face o asa zisa operatiune de mini-recenzare a populatiei, s-a inselat.

Eu cred ca toate lucrurile acestea fac parte din atitudinea si actiunile acestui Guvern de a tulbura apele in Romania, intr-o asemenea masura incat nimeni sa nu mai inteleaga nimic si sa scoata din palarie rezultatul care il elimina pe Traian Basescu de la Cotroceni. Asta este scopul lor si fac absolut tot ce le sta in putinta pentru asta.

Tot timpul ma astept la actiuni ale USL in acest sens. De cand ma scol de dimineata, ma astept la tot ce e de neasteptat, in ziua respectiva, din partea Guvernului Romaniei", a mai declarat vicepresedintele PDL.

CCR a trimis o noua adresa Guvernului - recensamantul nu mai are niciun rost

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat marti, in sedinta de Guvern, ca mini-recensamantul nu-si mai are rostul. "Ideea initiala a unui mini-recensamant nu poate functiona. Vedem ca boicotul continua, riscam ca rezultatele sa nu fie reale, daca ni se tranteste usa in nas", le-a transmis premierul ministrilor.

Victor Ponta a cerut ministrilor implicati sa verifice prin "mijloace administrative", daca pe listele electorale permanante s-au aflat la data referendumului si persoane decedate sau fara cetatenie.

"Daca veti reusi, fara sa-l suparati pe presedintele suspendat, sa ii scoateti de pe lista si pe generalul Pacepa sau pe Elodia Ghinescu, nu poate fi decat in beneficiul si spre deliciul mass-media", a spus ironic Ponta.

MAI detine un soft care face inutil recensamantul lui Ponta

Curtea Constitutionala a trimis, luni, o noua adresa Guvernului, in care spune ca nu a cerut "actualizarea listelor electorale", asa cum sustine Victor Ponta, ci a solicitat listele electorale actualizate care au fost folosite la referendumul din 29 iulie.

In plus, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) este in posesia unui soft care poate genera rapid numarul exact al romanilor cu drept de vot. Softul de evidenta a populatiei nu poate fi spart sau afectat in vreun alt fel pentru a truca rezultatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Guvern Ponta anulare recensamant, #PDL minirecensamant USL, #minirecensamant actualizare liste, #actualizare liste electorale, #mini recensamant referendum , #premier