Sedinta importanta la PSD: Vine Ponta in locul lui Zgonea sau impune Dragnea pe altcineva?

Marti, 14 Iunie 2016, ora 08:11
2623 citiri
Sedinta importanta la PSD: Vine Ponta in locul lui Zgonea sau impune Dragnea pe altcineva?
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea PSD se reuneste, marti, in sedinta pentru a decide pe cine va sustine ca sef al Camerei Deputatilor, dupa ce luni a fost dat jos din functie fostul social-democrat Valeriu Zgonea.

Comitetul Executiv National al PSD incepe la ora 14.00, la Palatul Parlamentului.

Amintim ca, luni, Victor Ponta s-a autopropus presedinte peste deputati, fara ca mai intai sa-si consulte toti colegii din PSD. Seful sau de partid, Liviu Dragnea, s-a aratat nemultumit de graba si a spus ca i-ar fi rusine sa ocupe scaunul lasat gol de Valeriu Zgonea.

"Am discutat cu foarte multi colegi care mi-au zis ca e bine pentru PSD si pentru Parlament acest lucru si o sa vedem ce se intampla la vot", si-a explicat Ponta decizia anuntata in presa inainte de a fi votata in partid.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, initial ironic, anuntul lui Ponta, spunand ca, daca s-a "autopropus", nici nu mai are rost sa fie dat un vot in CEx: "Daca s-a autopropus, nici nu mai votam".

Ulterior, Dragnea a revenit asupra subiectului, aratandu-si implicit dezaprobarea fata de decizia lui Victor Ponta.

"Eu n-as putea sa stau aici cu ciocanelul in mana si sa dau cuvantul dl Cernea sau altui specialist in regulamente (...)

Mie mi-ar fi rusine sa ocup aceasta functie dupa Valeriu Zgonea. Ar trebui sa fie cineva care sa se sacrifice. Aceasta functie care face ce in Romania? Aduce ceva pe masa romanilor?", a subliniat Dragnea referitor la presedintia Camerei Deputatilor, a treia functie ca importanta din stat.

Potrivit unor surse citate de News.ro, pe lista scurta a lui Dragnea pentru functia de presedinte al Camerei se afla Florin Iordache si Gabriel Vlase, cei doi vicepresedinti al acestui for.

La sedinta CEx de marti se va discuta si despre majoritatile in consiliile locale si judetene, acolo unde negocierile merg mai greu.

"Comiterul Executiv National e chemat pentru majoritatile din judete care sunt foarte importante si foarte tensionate in toate judetele", a declarat luni Dragnea, care a adaugat ca exista tensiuni in ceea ce priveste negocierile pentru CJ Ilfov.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ponta sef Camera Deputatilor, #CEX PSD Ponta Camera Deputatilor, #Dragnea Ponta presedinte Camera , #Liviu Dragnea