Sedinta CSAT saptamana viitoare: Va participa si urmaritul penal Victor Ponta?

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 15:13
4375 citiri
Sedinta CSAT saptamana viitoare: Va participa si urmaritul penal Victor Ponta?
Foto: Administratia Prezidentiala

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se va reuni, la inceputul saptamanii viitoare. Situatia este una delicata avand in vedere ca premierul, care de vineri este urmarit penal intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA, este vicepresedintele CSAT.

Potrivit Realitatea Tv, sedinta CSAT ar urma sa aiba loc marti. Este vorba despre o sedinta ordinara, deci a fost convocata in urma cu mai mult timp, si este cunoscut ca unul dintre subiectele de pe agenda se refera la defrisarile ilegale.

Iohannis l-a chemat pe Ponta la Cotroceni si i-a cerut demisia (Video)

Aceasta sedinta va veni dupa seara de luni, cand la Palatul Cotroceni vor avea loc consultari cu partidele, care se vor duce inclusiv pe tema care il vizeaza pe Victor Ponta.

Ramane de vazut daca premierul va participa la sedinta CSAT, avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis se asteapta ca Ponta sa demisioneze la inceputul saptamanii viitoare.

Ponta nu demisioneaza, desi este urmarit penal si Iohannis i-a cerut sa plece

Iohannis a avut vineri, dupa anuntul procurorilor DNA, o intalnire de aproximativ jumatate de ora cu Ponta, discutie in care i-a cerut sa demisioneze din functia de premier pentru a nu aduce prejudicii Romaniei.

Ponta a scris pe Facebook, la scurt timp dupa ce a plecat de la Cotroceni, ca refuza sa demisioneze si ca acest lucru oricum nu i-l poate cere seful statului pentru ca nu el l-a numit in functie, ci Parlamentul.

Ulterior, intr-un interviu acordat postului public de televiziune, Iohannis a dezvaluit ca in timpul discutiei de la Cotroceni Ponta i-a spus ca se va gandi daca paraseste Guvernul sau nu.

Intrebat cum vede refuzul premierului de a demisiona, seful statului a sustinut ca aceste declaratii trebuie interpretate cu o anumita rezerva.

"Eu sunt convins ca este nevoie de o zi sau doua in care lucrurile se decanteaza, se clarifica si, sper, in cursul saptamanii viitoare, sa avem un deznodamant al acestei etape din criza politica", a mai spus seful statului.

"Indiferent cum privim lucrurile, nu putem sa facem abstractie de ce s-a intamplat astazi la DNA. Este un lucru care are si va avea urmari profunde in politica romaneasca", a adaugat presedintele.

DNA vrea ridicarea imunitatii premierului Ponta: Care sunt pasii pana la un vot in plen

Victor Ponta este primul premier in functie urmarit penal, DNA acuzandu-l de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, in care e implicat si Dan Sova.

Faptele respective ar fi fost savarsite in perioada in care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputatilor avizarea urmaririi penale pe numele premierului si pentru conflict de interese, avand in vedere ca Ponta l-a numit pe Sova in Cabinetele sale.

In consecinta, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, vineri, sa trimita solicitarea procurorului general in cazul lui Victor Ponta la Comisia juridica, aceasta urmand sa informeze cand intocmeste raportul, termenul maxim fiind de doua saptamani, a precizat secretarul Camerei Ion Ciolacu.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#sedinta CSAT ponta urmarit penal, #Ponta vicepresedinte CSAT sedinta , #Klaus Iohannis